Otvoren teren u bloku 45; Folić: Za kvalitetniji život… Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 19. 10. 2017. 18:24:57

Gradski urbanista Milutin Folić i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović danas su u bloku 45 na Novom Beogradu svečano otvorili 54. obnovljeni teren Mocartove akcije „Sto terena za jednu igru“.

Folic

 

Novi moderni teren prvi su isprobali mladi košarkaši Dim basketa i Novog Beograda, a baš im je Danilović podbacio loptu za početak revijalnog meča.

Legendarni košarkaš, sada prvi čovek KSS, Predrag Danilović istakao je značaj uličnih terena.

„Volim Novi Beograd i blok 45, tu sam živeo dve ili tri godine kada sam se doselio iz Sarajeva, zato mi je posebno drago. Ovde se igrao odlican basket, i ja sam igrao“, rekao je Danilović novinarima na Novom Beogradu.

Gradski urbanista Milutin Folić pozvao je građane da se što više bave fizičkim aktivnostima, podsetivši da je teren na Novom Beogradu samo jedan u nizu poboljšanih uslova za zdrav život.

„Otvaramo 100. javnu površinu koja je urađena ove godine, među kojima su 22 sportska terena, drugi u saradnji sa Mocart kompanijom, a još 15 bi trebalo da se završe do kraja godina. Urađeni su brojni parkovi, dečije igraonice, teretane na otvorenom i oni su razlog povećanja kvaliteta za život. Pozivamo građane da što više uživaju“, naveo je Folić.

Predstavnik Mocart kompanije Bojan Popović zahvalio se Daniloviću i predstavnicima Grada na logističkoj podršci

„Kada smo odlučili za ovu akciju bili smo inspirisani košarkaškom reprezentacijom Srbije, oni su krenuli sa manjih terena. Cilj je da omladini obezbedimo bolje uslove za bavljenje sportom. Već sledecge nedelje smo u Novom Pazaru, što je prosek od jednog terena u samo 10 dana od početka akcije“, kazao je Popović.

Cilj društveno odgovorne akcije kompanije Mocart “Sto terena za jednu igru”, jedne od najvećih akcija za omasovljenje i podršku sportu u Srbiji, je stvaranje što boljih uslova za buduće šampione koji rastu u svim krajevima u zemlji.

One Response to “Otvoren teren u bloku 45; Folić: Za kvalitetniji život…”

  1. Pedja kaže:

    Сјајно.Кладионица нам је спонзор спортских терена

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Oblačno

Utorak
Oblačno

Max: 16°C
Min: 8°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana