Otvoren Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola Beoinfo, Studio B

BeogradBeograd Pocetna 15. 04. 2019. 13:41:31

Peti Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola održava se u Hali 5 Beogradskog sajma. 

upis-skola

Sajam su otvorili gradski većnik Dragomir Petronijević i gradski podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević.

– Važnost sajma je da mladi ljudi mogu da se upoznaju sa srednjim školama, kao i sa svojom budućim profesijama. Danas birate čime ćete se baviti u životu, zato iskoristite ovu mogućnost da upišete ono što volite. Sutra kada porastete, jedino što će praviti razliku su znanja i veštine. Ukoliko budete spremni da učite i radite na sebi, sutra ćete napraviti karijeru – poručio je Petronijević budućim srednjoškolcima.

On je podsetio da se uči kroz ceo život, te da se za dve decenije očekuju 44 nova zanimanja.

– Zato budite spremni da stalno učite i obogaćujete svoja znanja, jer to radite samo zbog sebe. Snovi se ostvaruju tako što pravite razliku, a razliku pravite zato što znate više – istakao je Petronijević i najavio da će Grad Beograd nastaviti da podržava ovaj program.

Podsektetar Raičević je zahvalio Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Privrednoj komori Srbije i Beogradskom sajmu na pomoći u realizaciji petog Sajma srednjih stručnih i umetničkih škola.

On je poručio da je ideja da se mladim ljudima pomogne da donesu jednu od najvažnijih odluka u životu.

– Grad Beograd je tu da stvori što bolje uslove u školama, da vam direktori i profesori prenesu znanje, a na vama je da izvučete maksimum iz školavanja i sutra radite ono što želite – zaključio je Raičević.

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Privrednom komorom Srbije organizuje sajam namenjen učenicima završnih rezreda osnovnih škola.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana