Otvoren još jedan klub za starije sugrađane Beoinfo

Objavljeno: 01.08.2018. 15:28 Izmenjeno: 02.08.2018. 11:47

Novi klub za starije nalazi se na Autokomandi, a od drugih klubova se razlikuje što ima i sprave za fitnes.

foto Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof dr. Zoran Radojičić prisustvovao je otvaranju 29. Kluba za seniore u okviru Mreže dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd. Radojičić je istakao da će Grad Beograd nastaviti da vodi odgovornu socijalnu politiku, a ujedno najavio i otvaranje 30. kluba do kraja godine.

Gradonačelnik je rekao da je prethodne četiri godine otvoreno devet ovakvih klubova.

– Takva politika je nešto od čega nećemo odustati, jer se korisnici ovakvih klubova nalaze u periodu života kada bi trebalo da uživaju u plodovima svog rada. Grad Beograd je tu da obezbedi što bolje uslove u dnevnim centrima i klubovima kako bi se korisnici, pre svega, osećali prijatno u ovom okruženju – rekao je Radojičić.

On je dodao da je za korisnike od velike važnosti i da budu fizički aktivni, čemu će u novootvorenom klubu na opštini Savski venac sigurno doprineti i prostorija za vežbanje sa savremenim spravama.

– Pozitivna energija i dobra atmosfera su veoma važni faktori zdravog i dugovečnog života. Grad Beograd će nastaviti da pomaže rad ovih klubova, a do kraja godine očekujemo da bude otvoren i 30. klub za starije. Sigurno je da tu nećemo stati, već ćemo unapređivati rad postojećih i truditi se da pronađemo sredstva za otvaranje novih – zaključio je Radojičić.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da dnevni centri i klubovi predstavljaju najveću klupsku mrežu penzionera ne samo u Beogradu i Srbiji već i u regionu.

– Želim da zahvalim gradonačelniku na velikoj podršci u daljem razvijanju klupske mreže. U narednom periodu će sigurno biti otvarani novi klubovi, jer Grad Beograd neće odustati od socijalne politike kakvu trenutno vodi – rekla je Nataša Stanisavljević.

penzioneri-klub-bi

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić kazala je da se svi zaposleni u toj ustanovi trude da korisnicima na stručan i adekvatan način pomognu i stvore prijatno okruženje za njih.

Novi, 29. klub za starije nalazi se na Autokomandi i nosiće ime dugogodišnje aktivistkinje dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd – Radane Pupić, a od drugih se razlikuje što pruža mogućnost rekreativnog fitnes-vežbanja za seniore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana