Otvoren 64. Pulski filmski festival Tanjug

KulturaKultura Pocetna 16. 07. 2017. 14:21:47

Projekcijom filma „Lavina“ Stanislava Tomića i uobičajenim spektakularnim vatrometom otvoren je 64. Pulski filmski festival, pre projekcije filma festival je proglasila otvorenim ministarka kulture u Vladi Hrvatske Nina Obuljen Koržinjek.

pula-festival-prinskrin

„Vitalnost ovog značajnog festivala potvrđuje se uvek iznova u ovom divnom ambijentu arene koja je nastala u prvom veku. Hrvatski film je poslednjih godina imao puno uspeha na međunarodnim festivalima i to je rezultat sistemske podrške sedmoj umetnosti u Hrvatskoj“, rekla je ministarka.

Skoro 5.000 ljudi u pulskoj areni pozdravila je i direktorka festivala Gordana Resović, zahvalivši se svim filmskim umetnicima čija će dela biti prikazana u programu ovogodišnjeg festivala.

„Godinama unazad dokazujete da ste najbolja filmska publika na svetu. Drago mi je što smo vam pripremili bogatiji i sadržajniji filmski program nego ikad i nadam se da ćete iz Pule poneti lepe slike i odlične kinematografske uspomene.“, rekla je Resovićeva.

Program su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukošić. Publika koja je ispunila monumentalno zdanje arihtekture rimskog carstva nastale u prvom veku prolazila je kroz kutiju , a njihova lica bila su na najvećem filmskom platnu u Hrvatskoj.

U okviru programa „Pula film festivala“ biće prikazana dugometražnih igranih filmova hrvatske proizvodnje, od čega će polovina imati premijeru pred publikom u areni.

Publika će imati priliku da pogleda 170 filmova, od toga 88 premijera na 20 lokacija u okviru 15 filmskih programa. Sutra uveče, u glavnom programu festivala u Pulskoj areni biće prikazani filmovi „Goran“ Nevija Marasovića i „Naša svakodnevna priča“ rediteljke Ines Tanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana