Otvoren 16. Festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba”

BeogradBeograd Pocetna 13. 09. 2018. 17:41:40

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević svečano su danas otvorili 16. Festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba” u atrijumu Narodnog muzeja.

mladenovic-trece-doba-bi

foto Beoinfo

Događaju su prisustvovale i članica Gradskog veća Elena Bilić, princeza Katarina Karađorđević i direktorka Gerontološkog centra Suzana Mišić.

Tom prilikom, Andreja Mladenović je rekao da smo svedoci da je festival iz godine u godinu sve bolji i sadržajniji.

– Boljem i sadržajnijem programu festivala umnogome doprinosi dobra saradnja između Grada Beograda, ministarstva i Gerontološkog centra. Vaše stvaralaštvo, ideje, energija i vreme koje provodite zajedno može najbolje da se vidi na festivalu, koji je finale svega onoga što radite uporno, sa strpljenjem i velikim znanjem – rekao je Mladenović.

On je podsetio da je pre nekoliko nedelja otvoren 29. dnevni centar i klub za starije i najavio da će 30. biti otvoren do kraja godine.

– Nastavićemo da radimo sa svim seniorima kvalitetno, jer ako je vaš život bolji i kvalitetniji, to uliva nadu da je Srbija na dobrom putu i da ide ka pravim vrednostima – zaključio je on.

Ministar Zoran Đorđević naglasio je da upravo penzioneri i stara lica zaslužuju da jedna od najznačajnijih institucija u Srbiji, poput Narodnog muzeja, bude njihov domaćin.

– Vi ste nama dali podršku kada je nama bilo najteže. Izgradili ste ovu zemlju i zbog toga vi sve ovo zaslužujete – rekao je Đorđević.

On je istakao da su starije osobe jedan od prioriteta Vlade Republike Srbije i da će ministarstvo nastaviti da radi na otvaranju domova i prostora gde će penzioneri moći da borave i da se druže. Đorđević je najavio predstojeći sajam na kom će upravo stara lica imati priliku da izlažu svoja izdanja.

– Mi naglašavamo da su svi jednaki, a festival upravo pokazuje da i vi radite i stvarate – rekao je ministar Đorđević.

Na otvaranju su dodeljene nagrade najaslužnijima iz više oblasti, kao podrška stvaralaštvu starih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Sreda
Kiša

Max: 5°C
Min: 3°C

Kiša

Vremenska prognoza za 5 dana