Otkriven identitet 22.000 ekstremista Islamske države

Uncategorized 10. 03. 2016. 10:05:31

Nekoliko procurelih dokumenata Islamske države sa podacima 22.000 pripadnika te organizacije iz 51 zemlje prosleđeno je britanskim bezbednosnim službama, objavio je Skaj Njuz.

Pomoću tih dokumenata mogli bi da budu otkriveni teroristički napadi, koji su planirani u Evropi, navodi Skaj njuz, a prenosi britanska štampa.

Opozicioni sirijski portal „Zaman Al Vasl“ objavio je deo formulara s anketom od 23 pitanja o imenu, datumu i mestu rođenja, nacionalnosti, čak i krvnoj grupi ekstremista, u koje je uvid imao Skaj Njuz.

U formularima su istaknuti članovi Islamske države pitani da li žele da služe toj organizaciji kao bombaši samoubice, vojnici ili na neki drugi način, kao i da navedu prethodna „džihadistička iskustva“.

Podaci pojedinih već poznatih istaknutih članova Islamske države se, takođe, nalaze u dokumentima, a među njima su britanski državljani Abdel Beri, Džunaid Husein i Rijad Kan.

„Zaman Al Vasl“ tvrdi da su otkriveni lični podaci 1.736 boraca iz 40 zemalja, od koji je četvrtina iz Saudijske Arabije .

Među njima je i veliki broj državljana Tunisa, Maroka i Egipta, kao i navodno 16 britanskih državljana.

Kada je reč o ekstremistima iz Evrope, većina njih je iz Francuske, a potom slede državljani Nemačke i Velike Britanije dok su četiri osobe iz SAD, a šest ih je iz Kanade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana