Osude incidenta na sednici Administrativnog odbora Skupštine Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 22. 11. 2017. 18:32:01

Grupa fašista pokušava da u Skupštini našu zemlju predstavi na najgori mogući način, ali fašizam u Srbiji neće proći, poručio je predsednik Aleksandar Vučić, komentarišući brutalni napad poslanika Dveri na Aleksandra Martinovića. Incident, u izjavi za Studio B, osudili su i analitičari Saša Milovanović i Dragomir Anđelković.

napad-obradovic-skupstina-greb

Fašizam u Srbiji neće proći i oni koji našu zemlju pokušavaju da predstave na najgori mogući način, na sledećim izborima neće preći cenzus i otići će u političku istoriju, kaže predsednik Srbije. On dodaje da su to isti oni koji nokautiraju novinarke, a zatim se prave da ne znaju ništa o tome. To su isti oni koji su lomili ruku Maji Gojković u njenoj kancelariji u Skupštini Srbije i koji su u utorak pokušali da povrede Aleksandra Martinovića, kome čestitam na smirenom ponašanju, kaže Vučić.

Predsednik Srbije nije želeo da komentariše raskol u Pokretu slobodnih građana, jer kako kaže, muka mu je od njih. Dovoljno je samo da vidite kako se međusobno optužuju, posle tri meseca zajedničkog rada, kaže Vučić. On se samo kratko osvrnuo na optužbe Srđana Škora da su Saša Janković i njegova supruga novi Slobodan Milošević i Mira Marković.

Simptomatično je da osnivači Pokreta slobodnih građana i najbliži saradnici Saše Jankovića odlaze iz te stranke, kažu analitičari i dodaju da to govori da se Janković i njegova supruga ponašaju kao da je to njihova privatna organizacija. Posebno je zanimljivo što Saša Janković nije našao za shodno da uopšte odgovori na optužbe Srđana Škora, koji mu je bio blizak saradnik, kažu Milovanović i Anđelković. Oni ističu da je to frustrirajuće za one koji su glasali za Pokret, verujući da će on doneti nešto novo i za one koji su verovali da u tom pokretu ima prostora za slobodno političko delovanje.

Saša Milovanović najoštrije osuđuje ponašanje poslanika Dveri na skupštinskom odboru i ističe da je to čin prostakluka i varvarstva koji pripada prošlosti. To pokazuje da Boško Obradović nema nikakve druge argumente, nema program, a kako ocenjuje Milovanović, nece imati ni glasače.

Opozicija u Srbiji je u katastrofalnom stanju – podeljena, posvađana, bez ideje i koncepta, a jedina zajednička tačka im je odbojnost prema Vučiću, kažu analitičari.  Umesto da se bore programima i nude nova rešenja, oni se ponašaju kao da su već pobedili na izborima i sada se obračunavaju i dele oko toga ko će koji resor i mesto dobiti, navode Milovanović i Anđelković. Oni smatraju da u opoziciji ima mnogo poštenih ljudi velikih kapaciteta, ali da oni nisu na važnijim mestima u strankama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 2°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 5°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana