Osnovci iz Vranja posetili kancelariji za IT Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 11. 06. 2019. 14:20:36

Grupa od oko 50 đaka od trećeg do osmog razreda Osnovne škole „Svetozar Marković“ iz Vranja posetila je kancelariju za IT i e-upravu, gde su se upoznali sa poslovima vezanim za programiranje, obišli su državni data centar i oprobali se u radu IT tehnologije.

 

Direktor kancelarije za IT i e-upravu, Mihailo Jovanović, kaže da je ovo prva poseta đaka kancelariji. Naveo je da su za posetu izabrani baš ovi đaci iz Vranja jer su oni osvojili brojne nagrade iz oblasti prirodnih, tehničkih i društenih nauka i najavio je da će nastaviti da pozivaju najbolje osnovnce iz cele Srbije.

„Digitalizacija je jedan od pririteta Vlade Srbije i u najvećoj meri oslanja se na reformu prosvete. Ulažemo u informatiku i računarstvo u osnovnim školama, formiramo specijalisticka odeljenja u srednjim škola i uvodimo nove smerove na fakultetima“, rekao je Jovanović.

On kaže da Srbija može iskoristiti četvrtu industrijsku revoluciju kako bi u nekim stvarima, a zahvaljujući pametnim i vrednim ljudima mogla da pretekne zemlje istoka i zapada.

Jovanović je podsetio da je pre dve godine u osnovne škole u peti i šeti razreda informatika i računarstvo uvedena kao obavezni predmet i najvio da će od ove godine taj predmet biti na spisku za sedmi razred.

Dodao je da je od ove godine omogućen elektronski upis u osnovnim školama, pa da roditelji nisu morali da nose potrebnu dokumentaciju za upis lično u školu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 19°C
Min: 8°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana