Osiguravajuće kompanije ubuduće pomažu pitomce,decu… Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 29. 11. 2017. 14:30:47

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar rada Zoran Ðorđević potpisali su Memorandum o razumevanju sa Udruženjem osiguravača Srbije, koji će omogućiti da kompanije iz sektora osiguranja finansijski pomažu najbolje pitomce vojske, decu zaposlenih u vojsci kao i najbolje radnike Ministarstva za rad.

vojska-oficiri-parada

Memorandum o saradnji dvojica ministara su potpisali u Aranđelovcu na prvim „Srpskim danima osiguranja“ sa generalnim sekretarom Udruženja osiguravača Srbije Duškom Jovanovićem.

Tom prilikom ministar Vulin je izjavio da na ovaj način Udruženje osiguravača pokazuje da poštuje Vojsku Srbije.

„Udruženje osiguravača pokazuje koliko poštsuje svoju vojsku i da su oni koji su u industriji osigranja spremni da se odreknu dela svoje dobiti i profita“, naglasio je Vulin.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević rekao je nakon potpisivanja Memoranduma da će 100 najboljih radnika u sistemu njegovog Ministarstva dobiti pomoć od kompanija koje se bave osiguranjem u Srbiji, a preko Udruženja osiguravača.

On je objasnio da u celom sistemu Ministarstva radi oko 14. 000 ljudi, a najbolji će na ovaj način biti nagrađeni.

„U uslovima kada država ima ograničenja i nije u mogućnosti da ih nagradi, osiguravači su predložili da se 100 najboljih radnika u ministarstvu za rad nagrade i zato ćemo obrazovaćemo zajedničku komisiju“, kaže Ðorđević i objašnjava da je cilj da ova Komisija odabere one kojima je pomoć najpotrebnija.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović je rekao da je cilj Udruženja da se intenzivira saradnja sa ova dva ministarstva te da će deo dobiti osiguravajuće kuće iz Srbije izdvajati za ovakve namene i dalje.

„Ideja je da u budućem periodu sarađujemo daleko intenzivnije nego što smo do sada sarađivali. Imali smo saradnju i sa jednim i sa drugim ministarstvom ali to ne znači da ćemo završiti dogovor sa ova dva ministarstva. Mi ćemo svoja sredstva i svoj deo dobiti usmeriti prema građanima i ministsrstvima“, rekao je Jovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana