Orlić: Predložene izmene u interesu penzionera u Srbiji Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 21. 09. 2018. 15:19:58

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Vladimir Orlić ocenio je da su izmene i dopune zakona kojim se reguliše penzijsko-invalidsko osiguranje dobre za penzionere u Srbiji, a da je deo opozicije protiv toga da penzije budu veće nego ikada.

sns19012016.jpg

 

„Apsolutno ne postoji način da tajkunsko-ljotićevska koalicija Ðilasa, Obradovića, Jeremića i njihovih poslovnih patrnera ubedi penzionere u Srbiji da nisu dobre i da predložene izmene nisu u njihovom interesu“, rekao je Orlić u skupštini.

On je podsetio da je u mišljenju Fiskalnog saveta Srbije, na koji se inače poziva i opozicija, 2008. godina naznačena kao godina katastrofe finansijskih prilika i budžeta uopšte.

„Da su (opozicija) pročitali mišljenje Fiskalnog saveta do kraja, shvatili bi da sve što oni danas govore ide na njihov obraz. O državi su se 2008. godine starali oni kojima je lično bogaćenje bilo najvažnije. Ugrozili su, ne samo penzije, već celu Srbiju“, naveo je Orlić.

Prema njegovim rečima, upravo oni koji su protiv izmena zakona ukinuli švajcarsku formulu usklađivanja penzija, odnosno promenili su usklađivanje, i to na onaj način koji je 2008. godine doveo kompletnu državu u katastrofu.

„(Dragan) Ðilas je 2013. godine rekao da je Srbija dovedena na rub bankrota, sada mogu da se pretvaraju da to nije bilo nikada. Danas imamo suficit u budžetu, a u njhovo vreme su ga samo sanjali“, rekao je Orlić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana