Orlić: DS nije postigao ništa bolje od kolapsa Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 11. 01. 2017. 17:05:53

Član Glavnog odbora SNS Vladimir Orlić kaže da „dežurni svirač DS Balša Božović nekim čudom ne primećuje da se beogradske ulice čiste sve vreme i da je na tom poslu angažovano dve hiljade radnika“, navodeći da to ne vidi samo onaj ko to namerno ne želi i da to govori o njemu.

sns108032016.jpg

Kaže da se i u novoj godini DS i Božović takmiče „sami sa sobom u maratonu neznanja, problema u rasuđivanju i bestidne arogancije“.

„Kako drugačije razumeti današnje saopštenje čoveka koji očigledno ne zna ni šta se oko njega dešava? Koji nekim čudom ne primećuje da se Beograd već sedmi dan nalazi u ledenom talasu, da sneg neprestano pada, a da se ulice čiste sve vreme, iako je praksa u čitavom svetu da se čišćenje vrši tek po prestanku padavina“, rekao je Orlić, a saopštio SNS.

Demokrata, dodaje Orlić, ne primećuje ni da su sve ulice prvog prioriteta prohodne.

Takođe, osvrnuo se na situaciju iz 2012. godine kada je, kaže, grad 11 dana zavisio samo od građana angažovanih na čišćenju ulica, a tada je, dodaje on, minus bio manji nego ove godine.

„Direktno odgovorni za Beograd u tom periodu, DS i Božović nisu uspeli da postignu bilo šta bolje od potpunog kolapsa“, rekao je Orlić.

Orlić se u saopštenju osvrnuo i na poslovanje JKP „Beogradput“, zaduženo za čiscćenje snega, rekavši da su demokrate ostavile to preduzeće pred stečajem i sa gubitkom od preko milijarde dinara.

Nova vlast je, kaže on, preduzeće za dve godine dovela u pozitivno stanje sa više od 500 miliona dinara pozitivnog bilansa.

Orlić još kaže da Božović na sednicama Skupštine grada „ne radi ništa, niti sluša, niti pamti i kako da onda razume da je više od 450 miliona evra njihovog duga nova vlast vratila u prethodne tri godine i da će vratiti još više od 70 miliona u 2017“.

Kako je rekao, Božović na sednicama ne radi ništa, osim pravljenja selfija i tvitovanja, pa nije, kaže, mogao da shvati reči gradonačelnika da su stabilne finansije preduslov za sve investicije, uključujući i nabavku čistilica i kamiona, a nije mogao ni da čuje da je gubitak javnih preduzeća u vreme DS bio veći od dve milijarde dinara, a da je sada plus tih preduzeća veći od pet milijardi dinara.

Orlić je dodao da je već nabavljeno 15 kombinovanih vozila za čišćenje snega, da se upravo realizuje nabavka još deset, a da će u 2017. biti nabavljeno i dodatnih deset vozila.

Funkcioner DS Balša Božović ocenio je ranije danas da je „Beograd u potpunom kolapsu“ zbog osam centimetara snega i da je „gradske čelnike iznenadio sneg koji je danima najavljivan“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 27°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana