Orezivanje stabala u drvoredima stabla

BeogradBeograd Pocetna 06. 12. 2018. 14:28:47

U okviru pripremnih radova za rekonstrukciju saobraćajnica 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, koja je najavljena za sledeću godinu, JKP „Zelenilo – Beograd” će u ponedeljak započeti orezivanje stabala u drvoredima ovih ulica.

orezivanje-krosnji-zelenilo-bi

foto Beoinfo – arhiva 

Kako je saopšteno iz ovog preduzeće, planirano je orezivanje ukupno 422 drvoredna stabla. Tokom ovih radova biće izvršeno i uklanjanje pet stabala za koje je stručna komisija konstatovala da predstavljaju rizik zbog pojave bolesti i oštećenja na njima. Uklonjena stabla će nakon rekonstrukcije biti zamenjena novim, kvalitetnim sadnicama.

Radovi će se izvoditi u tri faze. Prva faza, koja počinje u ponedeljak, izvodiće se u Ulici cara Dušana, na potezu od Francuske do Skadarske, i u Ulici Džordža Vašingtona, na potezu od Skadarske do Takovske ulice. U drugoj fazi orezivaće se stabla u Ulici 27. marta, od Takovske do Starine Novaka, i u Ulici cara Dušana, od Francuske do Kralja Petra. Treća faza predviđa izvođenje radova u Ulici kraljice Marije, na potezu od Starine Novaka do Ruzveltove, i u Ulici cara Dušana, od Kralja Petra do Tadeuša Košćuška.

Radovi će se izvoditi uz upotrebu neophodne mehanizacije, a dinamika izvođenja zavisiće od vremenskih prilika. JKP „Zelenilo – Beograd” moli sugrađane za razumevanje, strpljenje i saradnju, kao i da svoja vozila ne parkiraju na mesta ograđena pozor trakom, kako bi radnici mogli brzo, efikasno i bezbedno da obave predviđene radove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Delimično oblačno

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 5°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana