Opština Zemun: Znamenje za najbolje sportiste Studio B

BeogradBeograd Pocetna 12. 06. 2019. 13:28:40

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić ugostio je i nagradio najuspešnije pojedince i ekipe u sezoni školskog sporta 2018/2019, koja je po svemu bila izuzetna, obeležena masovnim učešćem i uspesima zemunskih učenika na gradskim, međuokružnim i republičkim takmičenjima.

Predsednik Matić je tom prilikom naglasio da je izuzetno ponosan na uspehe zemunske sportske mladosti, koji su dokazani obaranjem državnog rekorda u disciplini skok u vis i pobedničkim odličjima u skoro svim disciplinama, od atletike do futsala i da su ovogodišnji laureati uzor svojim vršnjacima.

”Moram istaći da su uspesi učenika potvrda da radimo dobro, da imamo dobar tim koji vodi Omladinski sportski savez i da smo, kreirajući agendu razvoja školskog sporta na dobrom putu stvaranja šampiona. Ono što je najvažnije jeste da smo sport vratili u škole, jer škole jesu baza za razvoj vrhunskog sporta.” rekao je predsednik Matić i dodao da će Opština kao odgovorna lokalna samouprava nastaviti da podržava razvoj školskog sporta, nagrađujući uspehe i stvarajući što bolje uslove za treninge i takmičenja ulažući u sportsku infrastrukturu. On se zahvalio učenicima i profesorima što su na veličanstven način predstavili Zemun, i rekao da Opština prati i nagrađuje učenike i profesore za postignute rezulate u školovanju i na takmičenjima, a da je činjenica što svake godine ima sve više kandidata potvrda da je obrazovni sitem u Zemunu na zavidnom nivou i da svi zajedno moramo da stvaramo najbolje uslove za postizanje vrhunskih rezultata.

U organizaciji Omladinskog sportskog saveza i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun najuspešnijim pojedincima uručene su plakete, ekipama pehari, kao i poklon vaučeri za kupovinu sportske opreme.

Najbolji sportista u konkurenciji učenika je Tomislav Isailović, koji je u disciplini skok u vis oborio državni rekord skokom od 2.10m. Tomislav je učenik Saobraćajno – tehničke škole u Zemunu, višestruki pobednik opštinskih, gradskih i republičkih takmičenja, i jedan od najtalentovanijih skakača u vis u Evropi.

U konkurenciji devojčica sportista, najvrednija sportska dostignuća ostvarila je Zorana Rokavec, učenica OŠ ”Sutjeska”. Zorana je takođe talentovana atletičarka i državni rekorder u skoku u vis (1.71m) u konkurenciji starijih pionirki, iako je godinu dana mlađa. Ubedljivo je pobedila na opštinskom, gradskom i međuokružnom školskom takmičenju, i osvojila drugo mesto na republičkom takmičenju u skoku u vis.

Najuspešnije ekipe u sezoni su ženska odbojkaška ekipa OŠ ”Branko Radičević”, sa osvojenim prvim mestom na opštinskom i gradskom, te bronzom na republičkom takmičenju, kao i najmlađa ekipa OŠ ”Svetozar Miletić” koja je ubedljivo trijumfovala na opštinskim i gradskim takmičenjima u Malim olimpijskim igrama, u svim konkurencijama.

Za izuzetne rezultate, sportsko i korektno ponašanje, i zalaganje kojim su doprineli uspehu zemunskog školskog sporta, OSSZ u saradnji sa Gradskom opštinom Zemun nagradio je Dimitrija Jovanovića – učenika OŠ ”Svetozar Miletić” pobedika na gradskom i republičkom takmičenju u džudou; Helenu Lalković – učenicu OŠ ”Svetozar Miletić” za prvo mesto na gradskom i drugo mesto na republičkom takmičenju u plivanju; Anju Zubić – učenicu OŠ ”Branko Radičević” koja se istakla u ekipnim pobedama u košarci i odbojci, kao član odbojkaške ekipe, osvojila je prvo mesto na gradskom, međuokružnom i treće mesto na republičkom takmičenju i zaslužna je državna reprezentativka u odbojci; Milici  Kovačević – učenici Zemunske gimnazije koja je proglašena za MVP-a na opštinskim i gradskim takmičenjima u odbojci osvojivši sa ekipom Zemunske gimnazije i drugo mesto na međuokružnom takmičenju; Olgi Stanković – učenici OŠ ”Mihajlo Pupin”, pobednici opštinskog i gradskog takmičenja u disciplini 600m kao član atletske ekipe OŠ ”Mihajlo Pupin” koja je u ekipnoj konkurenciji na gradskom takmičenju osvojila prvo mesto; Anji Knežević – učenici OŠ ”Lazar Savatić” za osvojeno prvo mesto na gradskom i treće mesto na republičkom takmičenju u streljaštvu; Andrei Prvanović – učenici OŠ ”Sonja Marinković” pobednici opštinskog, gradskog i međuokružnog takmičenja, i trećeplasiranoj na republičkom takmičenju u skoku u dalj, odličnim rezultatom od 5.01m.

Najuspešnije škole u sezoni školskog sporta su OŠ ”Branko Radičević” iz Batajnice u konkurenciji osnovnih škola, a od srednjih je to Zemunska gimnazija.

Ekipe zemunskih škola ostvarile su ove sezone pobede na gradskim takmičenjima i to devojčice OŠ ”Sava Šumanović” u futsalu, ekipe OŠ ”Branko Radičević” i Zemunska gimnazija u odbojci, učenici OŠ ”Mihajlo Pupin” u atletici,  a osvojen je veliki broj drugih i trećih mesta u ekipnim i pojedinačnim konkurencijama.

Učenici ovih škola su u takmičenjima pokazali da su u ovom trenutku najbolji i zasluženo su zajedno sa svojim profesorima i direktorima ostvarili ovaj uspeh.

Cilj projekta razvoja školskog sporta čiji je pokrovitelja GO Zemun je omasovljenje sporta kao zdravog stila života i uključivanje što većeg broja učenika, škola i profesora fizičkog vaspitanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 22°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana