Opština Palilula i Fondacija „Tijana Jurić“ potpisale sporazum o saradnji Studio B

BeogradBeograd Pocetna 10. 10. 2017. 14:17:36

U cilju doprinosa preventivnom delovanju i unapređenju rada na bezbednosti i sigurnosti dece i mladih kao i zajedničkog zalaganja na poboljšanju uslova za njihovo odrastanje u sigurnom okruženju, Gradska opština Palilula i Fondacija „Tijana Jurić“ potisale su Sporazum o saradnji.

Sporazum-GOP-i-Fondacija-Tijana-Juric.jpg-stb

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić istakao je da su sigurnost i bezbednost dece i mladih na prvom mestu i da je saradnja sa Fondacijom „Tijana Jurić“ još jedan od projekata koji Opština Palilula u tom smislu podržava.

„Opština će podržati aktivnosti Fondacije i preduzeti sve što je u skladu sa njenim mogućnostima na sprovođenju projekata koji se tiču bezbednosti dece i mladih, jer njihova  bezbednost na ulici, u školi, na internetu i na ostalim mestima treba da bude odgovornost svih u društvu. Opština izražava spremnost da pomogne radu Fondacije i na taj način što će davati predloge, sugestije, mišljenja i aktivnu pomoć u organizaciji Fondacije“, rekao je Jovičić.

Povodom potpisivanja Sporazuma, Igor Jurić upravitelj Fondacije „Tijana Jurić“ je rekao: „Sporazum je za nas mnogo važan i mi smo vrlo ponosni što na ovakav način počinjemo saradnju u Beogradu. Zahvalan sam izuzetno Opštini Palilula na podršci, na razumevanju pre svega i na shvatanju značaja onoga što mi radimo. Smatramo da ćemo uz podršku Opštine Palilula doći do naših ciljnih grupa koje su naravno deca i roditelji, da ćemo uraditi mnogo toga značajnog na samoj opštini“, istakao je Jurić.

On je naglasio da  Beograd kao glavni grad naše zemlje mora da bude primer sigurnosti naših građana a pre svega dece: „Upravo zbog toga mi smo prepoznali Opštinu Palilula kao jednu instituciju koja nam može u tome pomoći i siguran sam da ćemo u narednom periodu dobro raditi i da će taj rad dati i dobre rezultate“, naglasio je Jurić.

Sporazumom su predviđene sledeće radionice za decu i mlade Palilulce: „Tijana klik“, radionica na kojoj će se vršiti edukacija dece o bezbednoj upotrebi interneta i njegovoj zloupotrebi, „Stop trgovini ljudima“, edukativna radionica  o svim vidovima trgovine ljudima, radionica „Ukradena bezbednost“, o opasnostima koje vrebaju decu u školi, na ulici i internetu, kao i ostale radionice koje govore o porodičnom i  vršnjačkom i nasilju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Četvrtak
Moguć sneg

Max: 0°C
Min: -3°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana