Opozicija u Kruševcu u protestnoj šetnji protiv medijskog mraka Beta

Lokalni 2016 21. 04. 2016. 18:46:02

Pristalice Demokratske stranke (DS), Dveri, Levice i Narodnog pokreta Srbije, njih oko 300, prošetale su danas glavnom gradskom ulicom u Kruševcu, kako bi upozorili na medijski mrak i nasilje u predizbornoj kampanji

stbpolitika72011072014.jpg

 

Kako je novinarima kazao predsednik Gradskog odbora DS-a Branislav Katančević, od tri televizije koje posluju u gradu, ni jedna nije ustupila ni minut nekoj od opozicionih stranaka.

„Danas smo se skupili i da protestujemo protiv nasilja i vandalskih činova Srpske napredne stranke (SNS), tako se deklarišu oni koji nas napadaju, jer oni kažu da to rade ispred SNS“, kazao je Katančević.

On je naveo da Grad daje više od 30 miliona dinara za izdržavanje te tri televizije, kao i da se približno isto novca izdvaja za privatne televizije čiji je zadatak da promovišu stranke na vlasti.

Prema njegovim rečima, toliko se daje i za zapošljavanje mladih (10 miliona), zdravstvenu zaštitu (sedam miliona) i za poljoprivredu (između 17 i 19 miliona).

Katančević je podsetio da su opozicione stranke napade na svoje aktiviste prijavile MUP-u i Tužilaštvu i da su podnete krivične prijave, a da su aktivisti prepoznali napadače, ali da „oni nisu privedeni pravdi, niti kažnjeni“.

„To im daje za pravo da gotovo svake večeri imamo incidente, nema dana da naši mladi ljudi, koji krajnje kulturno dele propagandni materijal, ne budu napadnuti“, rekao je on.

Koordinator Levice Srbije za Kruševac Vladan Mitić kazao je da današnje okupljanje znači podršku svim aktivistima opozicije koji su maltretirani tokom prethodnih 20-tak dana.

On je podsetio da je pet opozicionih stranaka ranije odlučilo da organizuje zajednički rad svojih članova u stalnom i proširenom sastavu biračkih odbora, kako bi obezbedili poštovanje izbornih rezultata.

U prethodnih desetak dana, prema saopštenjima nekoliko opozicionih stranaka, tokom deljenja propagandnog materijala dva puta su napadnuti aktivisti DS-a, a jednom članovi Demokratske stranke Srbije.

U Kruševcu je na vlasti koalicija okupljena oko SNS-a, a za predstojeće lokalne izbore proglašeno je 12 lista, među kojima su četiri grupe građana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 7°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana