Olujni vetar u regionu, u Zagrebu ima povređenih Tanjug, RTS, Studio B

RegionRegion Pocetna 13. 05. 2019. 12:11:07

Snažan vetar u Zagrebu tokom noći je rušio stabla, reklame, suncobrane, čupao je krovove a ne posustaje ni danas. Nekoliko osoba povređeno. Usled intenzivnih padavina u Prijedoru, došlo je do povećanog vodostaja reka Miloševica i Puharska, zbog čega je oko 200 stambenih objekata poplavljeno

foto-Tanjug /AP PhotoDarko-Bandic

Jak i na mahove i olujni vetar duva u Zagrebu od nedelje uveče, a olujno nevreme zahvatilo je i druge delove Hrvatske.   Na ulicama Zagreba u svim delovima grada je mnogo polomljenih grana, stabala, razbacanih kanti za smeće ili drvenih štandova, ponegde su istrgnuti semafori.Interventne službe i vatrogasci su na terenu, a policija upozorava građane da ne izlaze napolje ako ne moraju.

 

Policija je pozvala građane Zagreba da ne izlaze na otvoreno bez velike potrebe zbog jakog i olujnog vetra.U upozorenju se navodi da se ono posebno odnosi na starije osobe i decu.Udari vetra dostizali su brzinu i oko 70 kilometara na čas.

Gradonačelnik Zagreba MIlan Bandić je rekao da koordinira aktivnosti sa nadležnim službama. Otvorena je i besplatna telefonska linija putem koji građani mogu da prijave štetu na komunalnoj infrastrukturi. Bandić je pozvao sugrađane na oprez.

Slicno je i u Republici Srpskoj. Usled intenzivnih padavina u Prijedoru došlo je do povećanog vodostaja reka Miloševica i Puharska, zbog čega je oko 200 stambenih objekata poplavljeno i presečena je putna komunikacije u zoni ovih vodotokova. Naglo povećanje vodostaja reka u Prijedoru je izazvalo veliku štetu na domaćinstvima, a Gradski štab civilne zaštite je proglasio prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava na području grada.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana