Održano prvo predavanje o bezbednosti dece na internetu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 01. 11. 2017. 14:32:39

Prvo predavanje o nasilju na internetu i preventivnoj edukaciji dece o bezbednoj upotrebi interneta „Tijana klik“ održano je danas u osnovnoj školi „Rade Drainac“ za učenike osmog razreda.

deca-palilula

Predavanja koja organizuju opština Palilula i Fondacija „Tijana Jurić“ biće održana u školama širom Palilule, a predsednik te opštine Aleksandar Jovičić ističe da su preventiva i bezbednost dece prioritet u budućhnosti kako bi se bavili uzrocima problema, a ne posledicama.

„Kako da se odbrane od elektronskog nasilja, kako da roditelji primete nepravilnosti u ponašanju dece i budu svesni opasnih strana interneta – bavićemo se time u mesecima koji dolaze, a imamo i snažnu podršku MUP-a. Ako napravimo jednu celinu i dobru organizaciju možemo očekivati da stopa tragičnih slučajeva bude u opadanju“, rekao je Jovičić.

Dodaje, da će edukativna predavanja biti održana u većini škola na teritoriji Palilule kako bi deca bila svesna svih loših strana interneta i tehnologije koje svakodnevno koriste.

Osnivač fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić rekao je da je današnje prvo predavanje početak ispunjavanja sporazuma sa opštinom Palilula i apelovao na druge opštine da se priključe i pomognu u stvaranju bezbednijeg okruženja za decu.

„Radimo na tome da edukujemo decu i razgovaramo o aktuelnim problemima kao što su opasnosti na internetu, trgovina ljudima i sve ostalo što ih čini nesigurnim na ulici i ispred računara. Ovo je samo početak kampanja i aktivnosti i molim sve da nam se priključe. Nije u pitanju finansijska podrška, treba nam tehnička pomoć, ljudstvo, organizacija“, rekao je Jurić.

On se još jednom zahvalio svima koji su podržali inicijativu za izmene Krivičnog zakonika Srbije i uvodjenja doživotnog zatvora za najteža krivična dela koja za posledicu imaju smrt deteta, maloletnog lica i trudnice.

„Imali smo veliku podršku u inicijativi za izmenu Krivičnog zakonika, siguran sam da će to biti još bolje i da ćemo na taj način i sa druge strane putem ovakvih radionica poboljšati nivo bezbednosti u ovoj opštini, Beogradu i celoj Srbiji“, rekao je Jurić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 27°C
Min: 13°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana