Održana Svetska konferencija unije tržnica u Beogradu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 20. 05. 2019. 18:43:55

Svetska konferencija unije tržnica (WUWM – World Union of Wholesale Markets), čiji je domaćin JKP „Gradske pijace”, po prvi put održana je u Beogradu. Konferenciji je prisustvovalo preko 150 delegata sa pet kontinenata, iz više od 30 zemalja, među kojima su Švedska, Italija, Španija, Holandija, Francuska, Poljska, Grčka, Kina, Amerika, Indija, Argentina, Meksiko i mnoge druge, saopšteno je iz JKP „Gradske pijace”.

pijace konferencija bi

Pozdravnim govorima konferenciju su otvorili kineski delegat i predsednik udruženja WUWM Zengjun Ma i direktor JKP „Gradske pijace” Bojana Bajagića. Bajagić je tom prilikom zahvalio udruženju na ukazanom poverenju i iskazao zadovoljstvo jer je Beograd domaćin tako značajne svetske konferencije, koja je okrenuta ka budućnosti i koja kroz razmenu iskustava i znanja utiče na razvoj poslovanja u pijačnoj delatnosti.

– Održavanje ovog skupa doprinosi da se Beograd i Srbija predstave i pozicioniraju kao mesta gde se proizvodi zdrava hrana koja će postati prepoznatljiva na inostranom tržištu, zatim daljem razvoju privrede, poljoprivrede, turizma, kao i ostalih resursa koje nudi naša zemlja. Od izuzetne važnosti je i predstavljanje uloge pijaca kao jedinih i nezaobilaznih mesta snabdevanja visokokvalitetnom hranom i susreta pravih poljoprivrednih proizvođača i kupaca – izjavio je Bajagić.

Glavna tema konferencije bila je „Izazovi u lancu snabdevanja svežom hranom”. Održane su plenarne diskusije koje su pokrile različite segmente, od efekata trenutnih poljoprivrednih politika na moderna tržišta hrane, preko otežavajuće tehnologije do uticaja na strategije tržišta hrane. Takođe, na konferenciji je prezentovana i izgradnja najmodernije pijace u Jugoistočnoj Evropi – pijace „Palilula”.

Delegati su bili u prilici da posete nekoliko beogradskih pijaca, među kojima je su pijace „Palilula”, „Zemun”, zatim su obišli „Veletržnicu”, kao i jedan od najvećih i najpopularnijih muzičko-gastronomskih festivala – Beogradski noćni market.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana