Održana olimpijada u mentalnoj aritmetici u Zemunu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 15. 06. 2016. 14:45:24

Gradska opština Zemun je 13. juna bila domaćin Prve olimpijade u mentalnoj aritmetici. Organizator takmičenja je bila Škola mentalne aritmetike ”Malac Genijalac” koja se bavi razvojem intelektualnih sposobnosti mališana od četvrte do dvanaeste godine.

opstinazemun72024072014.jpg

”Drago mi je što Zemun koji po mnogo čemu prednjači ima priliku da bude domaćin Prve olimpijade u mentalnoj aritmetici. Gradska opština Zemun je više puta pokazala svoju opredeljenost da onima koji se najviše ističu, bilo da su u pitanju nosioci Vukove diplome ili pobednici na opštinskim, gradskim i republičkim takmičenjima dodeli nagrade i pruži podstrek za nove uspehe u obrazovanju i profesionalnoj afirmaciji”, rekao je predsednik Skupštine GO Zemun Nenad Vranjevac:

Škola mentalne aritmetike ”Malac Genijalac” je rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti vaspitanja i obrazovanja. Menar program mentalne aritmetike je jedinstven u Srbiji, potiče iz Istočne Azije i dugi niz godina je u širokoj upotrebi u više od 50 zemalja širom sveta. Program rada se zasniva na korišćenju računaljke abakus, koja ima za cilj da aktivira obe moždane hemisvere.

Na Prvoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici ”malci genijalci” su dokazali da su posle samo jednog semestra pohađanja nastave sposobni da u veoma kratkom roku dođu do rezultata osnovnih matematičkih operacija sabiranja i oduzimanja više brojeva.

Žiri je nagradio medaljom i diplomom sve učesnike, a najbolji su poneli pobedničke pehare.

2 Responses to “Održana olimpijada u mentalnoj aritmetici u Zemunu”

 1. Manja kaže:

  Mentalna aritmetika je prava stvar! Toplo je preprucujem svakom detetu! Iskustvo mojih devojcica je fenomenalno.
  Bravo za malca genijalca
  http://www.malacgenijalac.com

  • suzi kaže:

   i 50 evra mesečno je prava stvar u zemlji u kojoj je plata za ceo mesec 200 evra. hiljade talentovane dece u sportu i nauci zarobljeno u vazduhu jer nemaju astronomske sume za razne aktivnosti. ne vidim razlog da časovi mentalne aritmetike budu toliko skupi, osim što polaznici verovatno plaćaju ovolike reklame…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 18°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana