Održana „Dečja pijaca” na Velikom trgu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 24. 09. 2018. 11:12:07

U okviru manifestacije Dani evropske bašine, opština Zemun i JKP „Gradske pijace” na Velikom trgu organizovale su edukativno-zabavni program „Dečja pijaca”, saopšteno je iz te opšine.

Zemun - Pokrivanje

Zamenik predsednika opštine Damir Kovačević, uz reči zahvalnosti svim udruženjima građana, školama i vrtićima koje su uzeli učešće u organizovanju ovog programa, je rekao da su upravo deca najvažnija misija i vizija razvoja društva.

– Naše trajno opredeljenje i naša obaveza je da obezbedimo da deca odrastaju u bezbednoj sredini, da imaju sve što im je potrebno u toku vaspitanja i obrazovanja, a to su novi vrtići i škole u naseljima gde nedostaju, uređeni sportski tereni, igrališta i šetališta. Za zemunske đake prvake smo i ove godine obezbedili rančeve i školski pribor. Tu smo da nagradimo svaki uspeh učenika u toku školovanja – rekao je Kovačević.

Uz pesmu i igru, oslikavanje znamenitih zemunskih spomenika kulture, učenje o zdravoj hrani, zanatstvu „Dečju pijacu” napravili su mališani iz zemunskih vrtića i osnovnih škola.

Veliku pomoć u tome su im pružili Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, KUD „Branko Radičević”, KUD „Jana”, Urban sport, Udruženje „Mali kuvari”, Centar za socijalnu integraciju dece i mladih „Centar Zvezda”, Društvo prijatelja Batajnice, Prijatelji dece Zemuna, Radionica „Pustovanje vune”, Sokolina Art, Udruženje HERC, Udruženje „Krugovi umetnosti”, Boćarski savez Zemuna i Atletski klub „Mladost”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 30°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana