Održan triatlon „11TRI Belgrade” Tanjug

SportSport Pocetna 23. 09. 2018. 21:07:19

Po drugi put, u Beogradu je danas održan triatlon pod nazivom „11TRI Belgrade”. Trka u formatu 1.9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21 kilometara trčanja, organizovana je u skladu sa standardom svetskih najpoznatijih trka, a nagrade najboljima uručili su v.d sekretara za sport i omladinu Dragana Belojević i sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

trkamaratonsetaciljudi-letoSTB

Triatlon je svetski popularan sport i u ekspanziji je poslednjih godina, kako u profesionalnom tako i u rekreativnom segmentu. Centralni događaj „11TRI Belgrade” trke bio je na Adi Ciganliji, gde se plivalo u Savskom jezeru, a biciklistički segment se odvijao preko mosta na Adi. Trka je međunarodnog karaktera, tako da je ove godine na startu bilo preko 300 takmičara iz celog sveta.

U muškoj konkurenciji pobedio je Dejan Patrčević, drugo mesto zauzeo je Lukas Krpec, a treći je bio Marin Koceic. U ženskoj konkurenciji pobednica je bila Maja Urban, drugo mesto zauzela je Martina Ilijanić, a treće Marija Dubičanac. Prvak države postao je Dejan Popović, drugi je bio Bojan Karanović, a treći Filip Rudaković. Fabo Ildiko prva je takmičarka iz Srbije koja je prošla ciljnu liniju, druga je bila Mirjana Nešković, a treća Marija Desivojević Cvetković.

Trci je prisustvovao veliki broj građana i volontera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 15°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana