Održan protest SPR Tanjug

HronikaHronika Pocetna 20. 11. 2017. 22:19:49

Protest Samostalnog sindikata poštanskih radnika održan je večeras ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, odakle su učesnici protesta, na čelu sa predsednikom tog Sindikata Zoranom Pavlovićem, ponovili svoj zahtev – ukidanje suspenzija pojedinim radnicima „Pošte“.

posta25092014.jpg

Sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović izjavio je na večerašnjem skupu da je danas upućeno pismo direktorki JP „Pošte Srbije“ Miri Petrović u kojem se zahteva povlačenje odluka o suspenziji.

„Budite jaki, dostojanstveni i borite se za svoja prava“, poručio je Mihajlović suspednovanim radnicima.

Štrajkačima se obratio i predstavnik sindikata Solidarnost Pošte Srbije Tin Antić koji je istakao da će taj sindikat u saradnji sa Samostalnim sindikatom poštanskih radnika podneti krivične prijave javnom tužilaštvu ukoliko suspenzije ne budu povučene u roku od dva dana.

Stotinak učesnika protesta okupilo se u Bačkoj ulici odakle su mirnom šetnjom krenuli ka Glavnom poštanskom centru.

Najavljeno je da se od štrajka ne odustaje i da će on početi sutra, 21. novembra od 7 sati, dok je za sredu, 22. novembra, najavljena protestna šetnja od Takovske preko Brankovog mosta do Ušća i nazad.

Prema podacima sindikata, širom Srbije suspednovano je više od 50 radnika, a u Pošti kažu da je osnov njihove suspenzije ugrožavanje rada preduzeća, tačnije nezakonita blokada rada Pošte prilikom protesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Susnežica

Max: 5°C
Min: 2°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana