Održan deveti sajam zapošljavanja u Zemunu Studio B

BeogradBeograd Pocetna 03. 12. 2017. 16:00:19

Gradska opština Zemun, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, organizovala je deveti Sajam zapošljavanja u hotelu „Jugoslavija”.

posao-sajam-zaposljavanja

Na sajmu su 53 poslodavca ponudila oko dve hiljade novih radnih mesta. Sajam su posetili predsednik opštine Zemun Dejan Matić, zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Dragan Sikimić, zamenik direktora Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje za grad Beograd Siniša Knežević, član Veća Gradske opštine Zemun Dragan Matijević i sekretar Skupštine opštine Zemun Marko Janković.

Bila je to prilika da se poslodavci i kandidati za posao direktno upoznaju, razmene kontakte i iskustva, i da kroz razgovor steknu najvažnije utiske i nove poslovne kontakte.

Predsednik opštine Dejan Matić je istakao da je prošle godine ukupan broj nezaposlenih na teritoriji Zemuna bio 9.998, što je činilo stopu od 8,6 odsto nezaposlenosti, a danas je taj broj 8.253.

– Posle ovog sajma očekujemo da se broj nezaposlenih još smanji. Veliki broj slobodnih radnih mesta najbolji je pokazatelj uspeha reformi koje sprovodi Vlada Republike Srbije. Nove fabrike, hoteli, tržni centri, nove privredne zone koje su nikle u Srbiji pokazuju koliko smo cenjeni u svetu i koliko strani investitori žele da ulažu u našu zemlju, a to se sve, naravno, odražava i na slobodna radna mesta – rekao je Matić.

Deveti Sajam u Zemunu posetio je veliki broj zainteresovanih građana, koji su razgovarali sa potencijalnim poslodavcima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana