Održan ,,Beli Kros’’ na Košutnjaku

SportSport Pocetna 10. 02. 2019. 14:56:37

Održan je 52. međunarodni ,,Beli Kros’’ na Košutnjaku, manifestacija koja se već tradicionalno održava u zimskom periodu u organizaciji Atletskog kluba 21. Maj.

belikros-greb

Beli kros ušao je u program takmičenja Evropske atletske asocijacije u oktobru 2006 godine, čime su prihvaćeni i uslovi propisani za takmičenja ovog programa. Ova manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu i Evropske Atletske Asocijacije.

Ova trka najčešće se održava na snegom prekrivenim terenima, zbog čega je i dobila naziv ,,Beli kros’’. Ove godine kros nije opravdao svoje ime, ali pobednici kažu da im je lepo vreme išlo na ruku kako bi se napokon dokazali.

Tokom ovogodišnjeg Belog krosa održane su: Trka vojske i policije, Trka pionirki i Trka pionira na 1000 m; zatim Trka juniora na 4000 m, Trka juniorki i seniorki na 3000 m, seniora na 6000 m i Trka zadovoljstva na 1000 m za sve uzrasne kategorije, ukuljučujući i rekreativce i veterane.

Ovogodišnji Beli kros održan je na otvorenim terenima Sportskog centra Košutnjak u Beogradu u skladu sa pravilama Atletskog saveza Srbije, kao i Evropske Atletske Asocijacije. Takmičenje je podržala i opština Rakovica.

Najuspešniji takmičari Belog krosa u kategorijama muškaraca na 6000 m i žena na 3000 m dobili su i novčane nagrade.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 12°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 21°C
Min: 8°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana