Od zarade džez festivala montirane nove stolice u Velikoj sali Doma omladine Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 05. 01. 2018. 14:57:02

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je Veliku salu Doma omladine u kojoj je završeno montiranje novih stolica kupljenih od novca zarađenog od ulaznica sa poslednjeg Beogradskog džez festivala. 

domsindikata-bi

Vesić je istakao da su nove stolice kupili građani Beograda – ljubitelji džeza. Cena ovih stolica je blizu sedam miliona dinara, sa PDV-om. Prema njegovim rečima, nove stolice su bile neophodne jer su se prethodnih 10 godina koristile montažne stolice, neadekvatne za ovakvu salu. Postavljene su 494 nove stolice u Veliku salu, koja je od danas jedna od najboljih sala u Beogradu te veličine, istakao je Vesić.

– Polako vraćamo Dom omladine tamo gde mu je i mesto. Cilj je da se od zarade festivala ulaže u njegovu infrastrkturu. Od istog novca kupljen je i saksofon za džez sekciju Muzičke škole „Stanković”. Beogradski džez festival, čiji je organizator Dom omladine i u kome se održava većina programa tog festivala, zaslužio je, kao i građani koji kupuju kartu, da se taj novac ulaže u njegovu infrastrukturu – istakao je Vesić i zahvalio građanima Beograda i posetiocima festivala na ukazanom poverenju.

On je podsetio da je Dom omladine jedna od najvažnijih gradskih institucija koji na godišnjem novou organizuje oko 2.500 programa i koji poseti oko 500.000 građana. Zbog toga je Vesić izrazio zadovoljstvo jer se tako važna institucija obnavlja, podsetivši da je nedavno i potpuno odnovljen plato „Milan Mladenović” ispred te ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Doma omladine Nenad Dragović zahvalio je Gradu Beogradu i Sekertarijatu za kulturu jer toj ustanovi kulture poveravaju organizaciju tako bitnih manifestacija kakav je i Beogradski džez festival.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 8°C

Vedro

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana