Od izbora ostalo više od pola milijarde dinara Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 17. 04. 2018. 16:53:38

U budžet Srbije vraćeno je 554 miliona dinara, novac koji je bio planiran, a nije potrošen za održavanje prošlogodišnjih predsedničkih izbora, saopšteno je danas na sednici Republičke izborne komisije.

kutija-izbori-glasanje-tanjug

Za sprovođenje predsedničkih izbora u 2017. godini bilo je planirano 1,07 milijardi dinara, a utrošeno je 49,9 odsto tih sredstava.

Predsednik RIK Vladimir Dimitirijević rekao je na sednici Komisije da je 554 miliona dinara već vraćeno u budžet i objasnio da sva sredstva namenja za predsedničke izbore nisu potrošena jer nije bilo drugog kruga izbora.

RIK je danas na sednici usvojio Izveštaj o korišćenju i raspolaganju sredstvima za rad Skupštine Srbije u delu koji se odnosi na redovan rad RIK i na sprovođenje predsedničkih izbora u 2017.

Ukupan skupštinski budžet za 2017. iznosio je 3,07 milijardi dinara, a od tih sredstava nešto vise od 26 miliona dinara bilo je namenjeno za redovan rad RIK-a.

RIK je, kako je rekao zemenik sekretara Komisije Branko Marinković, utrošio 90,43 odsto planiranih sredstava za redovan rad, odnosno 23 miliona dinara.

Neutrošeni novac namenjen za RIK je takođe vraćen u budžet Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana