Od danas zatvoreni sistem naplate putarine kod Subotice Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 05. 12. 2017. 09:28:20

Na deonici Beograd-Subotica danas će biti uspostavljen zatvoreni sistem naplate putarine, a njegovo puštanje u rad će se zvanično obaviti na čeonoj naplatnoj stanici „Subotica-jug“ u 12 sati, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

putarina72016082014.jpg

Na navedenoj deonici funkcionisaće dve čeone naplatne stanice: „Stara Pazova“ i „Subotica-jug“, a na potezu od Siriga do Subotice počeće sa radom pet novoizgrađenih bočnih naplatnih stanica: „Zmajevo“ (leva i desna strana auto-puta), „Vrbas“ (leva i desna strana auto-puta), „Feketić“ (leva i desna strana auto-puta), „Bačka Topola“ (leva i desna strana auto-puta), „Žednik“ (leva i desna strana auto-puta).

Čeona naplatna stanica „Sirig“ istog dana prestaje sa radom.

Podseća se da je od sinoć od 20 časova saobraćaj izmenjen u zoni čeone naplatne stanice Sirig, zbog uvođenja zatvorenog sistema naplate putarine na deonici Subotica – Stara Pazova.

Novi režim, nakon gašenja čeone naplatne stanice Sirig, podrazumeva kanalisanje saobraćaja u dva kanala za prolaz kroz postojeću naplatnu stanicu sa leve i desne strane kolovozne trake.

Saobraćajne trake na kojima se ne odvija saobraćaj ograđene su saobraćajnom signalizacijom i opremom kako bi se saobraćaj odvijao bezbedno.

Novi, izmenjen režim saobraćaja važi do uklanjanja čeone naplatne stanice Sirig, tačnije do 15. marta 2018. godine, navodi se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Petak
Oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana