Očekuje se manje od 4.000 dece na listi čekanja za vrtiće Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 13. 07. 2017. 13:34:21

Upisne komisije predškolskih ustanova u Beogradu do sada su rešile 1.291 žalbu u korist roditelja, a ovaj broj biće i veći budući da PU „11. april” na Novom Beogradu konačnu listu primljene dece objavljuje 20. jula, izjavio za „Večernje novosti” v. d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

vrtic72016082014

– Tokom leta u planu je analiza svih podataka nakon ovogodišnjeg konkursa, s obzirom na to da se na listi čekanja često nađu i deca koja već borave u privatnim vrtićima. Takođe, roditelji koji su konkurisali u više predškolskih ustanova i dobili mesto, do septembra će se odlučivati za jedan od vrtića u koji će dete krenuti. Posle svih analiza znaće se tačna lista čekanja za beogradske vrtiće, ali očekujem da ona bude manja od 4.000 dece, što će biti veliki uspeh – rekao je Gak.

On je dodao da su predškolske ustanove do sada izdale 2.054 odbijenice sa kojima roditelji mogu da konkurišu u privatne vrtiće za koje grad refundira do 80 odsto troškova ekonomske cene boravka dece. Grad Beograd do sada subvencioniše boravak 9.941 deteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 23°C
Min: 18°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana