Obrenovac prvi ustupio zemljište za izgradnju stanova Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 05. 12. 2017. 15:01:57

Obrenovac je prva opština koja je dala konkretne planove i ustupila zemljište za izgradnju više od 2.000 kvadrata stambenog prostora za sve pripadnike sektora bezbednosti, kaže potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je u Obrenovcu prisustvovao godišnjem sastanku rukovodilaca Sektora za vanredne situacije.

obrenovac72017072014.jpg

Naš posao je da pripadnici sektora budu bolje opremljeni i zaštićeni, a društvo mora da shvati koliko je značajna uloga Sektora za vanredne situacije i da podrži rad svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je Stefanović.

„Sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije razgovarali smo o tome šta je najbolje da uradimo za sektor u narednoj godini i kakvi su nam planovi. Hoćemo da iskažemo pažnju prema ovim ljudima koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi zaštitili građane Srbije u vanrednim situacijama, ali i da vidimo novu viziju razvoja sektora, kroz novu zakonodavnu delatnost, snaženje civilne zaštite i brige o vatrogascima na različite načine“, istakao je Stefanović.

Ministar je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su pripadnici Sektora za vanredne situacije shvatili koliko je značajna uloga koju imaju u društvu i koliko je važno da uvek budu u treningu i da budu spremni da odgovore na sve izazove.

„Naš posao je da učinimo da budu bolje opremljeni i zaštićeni i da ukažemo društvu koliko vatrogasci spasioci, u obavljanju svog posla, rizikuju sopstveni život da bi zaštitili druge. Važno je da društvo shvati koliko je značajna uloga Sektora za vanredne situacije i da podrži rad svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova“, zaključio je Stefanović.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je istakao da održavanje takvog sastanka ima veliku simboliku, s obzirom na požrtvovanost i pomoć koju su pripadnici Sektora za vanredne situacije ukazali građanima Obrenovca tokom majskih poplava 2014. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 28°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana