Obeleženo 125 godina GSP-a „Beograd” Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 13. 10. 2017. 14:22:25

Istorija razvoja Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd” predstavlja i deo istorije našeg grada, kao i poslednjih 125 godina njegovog razvoja, poručio je gradonačelnik Siniša Mali na svečanom prijemu u Starom dvoru povodom velikog jubileja gradskog prevoznika.

tramvaj-gsp-bi

foto Beoinfo

– Te 1892. godine grad Beograd i GSP bili su lideri u tramvajskom saobraćaju i uvođenju javnog prevoza u naš grad. Prošle godine, kada smo nabavili pet elekrtičnih autobusa, bili smo prvi grad koji ima prvu liniju gradskog prevoza kojim saobraćaju vozila koja idu na elektropogon. To je potez kojim otvaramo novu stranicu u istoriji našeg grada i to je napredak koji pokušavamo da ostvarimo u celom gradu – istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, i pored otežanih uslova u kojoma posluje ovo gradsko preduzeće, u protekle dve godine nabavljeno je 95 novih autobusa i po prvi put 12 školskih autobusa. – Radili smo na sređivanju infrastrukture, sređujemo pogon „Kosmaj”, sredili smo pogon „Centrala”, ali ono što GSP čini, to su ljudi. GSP je žila kucavica našeg grada i naša je obaveza da zaposlenima omogućimo što bolje uslove za rad, kao i da građani Beograda dobiju što kvalitetniji javni prevoz jer je to slika i prilika našeg grada – naveo je Mali i zahvalio rukovodstvu i radnicima na požrtvovanosti i poželeo im puno uspeha u budućem radu.

Ovom prilikom zahvalnice su dobili gradonačelnik Siniša Mali, njegovov zamenik Borko Milosavljević i gradski menadžer Goran Vesić, nagrade najbolji studenti Mašinskog, Elektrotehničkog i Saobraćajnog fakulteta Darko Veličković, Miloš Maljković i Ivan Petrić, novinar RTS-a Dragan Mišić, kao i petorica radnika za 40 godina rada u ovom preduzeću.

Zahvalivši na priznanju, Milosavljević je rekao da u ovoj zemlji postoje institucije i ljudi koji znaju da cene nečiji trud i rad. – Na taj način treba da se podsetimo starih vrednosti kada jedni drugima znamo da kažemo hvala za rad i trud. GSP je imperativ za budućnost i nas kao grad obavezuje da ovo preduzeće u sledećoj godini bude naš ključni prioritet u javnom sektoru. Reformisali smo sva javna preduzeća, zadatak nam je da GSP ubacimo u liniju pozitivnog poslovanja i da na taj način napravimo istorijski uspeh, a to je da sva javna preduzeća u Beogradu pozitivno posluju – naglasio je Milosavljević.

Generalni direktor JKP GSP „Beograd” Željko Milković istakao je da je veoma ponosan što vodi ovo gradsko preduzeće u njegovim najtežim i najlepšim trenucima.  – Po prirodi sam optimista i verujem da je budućnost GSP-a zagarantovana i da će ona biti lepša i sigurnija nego što je danas – naveo je Milković i zahvalio svom timu i zaposlenima na dosadašnjem zalaganju.

Jubilej je obeležen i promotivnom vožnjom tramvaja na konjsku vuču od okretnice na Tašmajdanu do Vukovog spomenika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 31°C

Pretežno vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana