O problemima poštanskih radnika u četvrtak na sednici Vlade Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 06. 11. 2017. 18:18:13

Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je da su danas dobili obećanje ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića da će njihovi zahtevi u četvrtak biti izneti na sednici Vlade.

Kako se navodi u saopštenju Sindikata, Ljajić je predstavnicima te organizacije na današnjem sastanku objasnio da većina zahteva Sindikata nije u nadležnosti njegovog ministarstva, ali da će s njihovim zahtevima u što skorije vreme upoznati predsednicu Vlade Anu Brnabić.

A među zahtevima su povećenje zarade za iznos realnog pada u poslednje tri godine, isplata zarade iz dobiti Pošte, zabrana zapošljavanja novozaposlenih lica na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima.

Takođe, sindikalci traže prevođenje zaposlenih na određeno vreme u status zaposlenih na neodređeno vreme najkasnije nakon dve godine, izbor direktora Preduzeća na osnovu već sprovedenog konkursa…

Sindikalci kažu da su ministra upoznali i sa novim zahtevima kao što je razrešenje direktorke Pošta Srbije i razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora.

U saopštenju se navodi da će i narednih dana nastaviti sa „okupljanjem i druženjem“ i to do ispunjenja zahteva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 21°C

Pretežno vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 31°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana