Novosti: Vučić blizu odluke, na izbore 31. marta ili 14. april Tanjug, Novosti

Objavljeno: 20.01.2019. 10:42 Izmenjeno: 20.01.2019. 13:48

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić blizu je odluke da Srbija na proleće ide na vanredne parlamentarne izbore i ako uz saglasnost vrha partije prelomi, na birališta će se ići 31. marta ili 14. aprila, pišu danas „Večernje novosti“.

Prema saznanjima lista, Vučić još nije doneo odluku, ali sve upućuje na to da će građani novi saziv Narodne skupštine birati pre roka.

Vučić se o ovoj opciji već konsultovao s najbilžim saradnicima i nije isključeno da se o tome raspravlja narednih sedmica, najpre na sednici Predsedništva stranke.

Kako navode „Novosti“, Vučića će u ovoj nameri učvrstiti Priština i Brisel, ako Albanci ne ukinu takse na robu iz centralne Srbije i ako uz inertnost EU nastave da blokiraju dijalog s Beogradom.

List napominje i da će i sama EU ući u aprilu u predizbonu kamanju, a potom i u izbore za Evropski parlament, što znači da će biti u institucionalnom vakuumu do kraja 2019. godine.

Kako se navodi, treba imati u vidu i takozvani domaći momenat , odnosno sve jači pritisak iz stranke na Vučića da se izmeri snaga na biralištima sada, a ne sledeće godine, kada je redovni termin.

„Novosti“ pišu da je drugi, nimalo zanemarujući motiv i procena da bi protesti koji imaju masku građanskih, a iza kojih stoje lideri opozicije Dragan Đilas, Vuk Jerimić i Boško Obradović, mogli da dobiju zamah uz podršku stranog faktora, pa bi, iz ugla SNS-a, bolje bilo ići sada na izbore, pogotovo zato što su po svim istrazivanjima naprednjaci najjača partija sa podrškom iznad 50 odsto.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Nedelja
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana