Uključena novogodišnja rasveta Studio B

BeogradBeograd Pocetna 15. 11. 2018. 18:17:09

U Beogradu je okićeno 48 lokacija više nego prošle godine. Novogodišnje svečano osvetljenje izuzetno značajno za razvoj turizma, kaže gradonačelnik Radojičić.

novagodina-rasveta-tanjug
FOTO TANJUG / TANJA VALIC / 

Okićene su 122 lokacije u centralnim gradskim opštinama, a u planu je još sedam lokacija u centrima prigradskih opština, što je u odnosu na prošlu godinu 48 lokacija više, precizirao je direktor Javnog osvetljenja Aleksandar Cincar Poposki.

Osim Obilićevog venca, gde su postavljeni tunel u bojama srpske zastave i „zlatni“ lavirinit u čijem središtu je jelka, okićeni su i Knez Mihailova ulica, plato Dimitrija Tucovića, parkovi Mitićeva rupa, Manjež, Mali Tašmajdan, Veliki Tašmajdan, Kalemegdan, plato ispred Hrama Svetog Save.

Novogodišnje svečano osvetljenje je od izuzetnog značaja za razvoj turizma u glavnom gradu, kaže gradonačelnik Zoran Radojičić.

Prema podacima Turističke organizacije Beograda, decembra 2012. godine naš grad je posetilo skoro 34.000 stranih turista, a u istom periodu prošle godine imali smo više od 80.000 gostiju, od čega 65.000 iz inostranstva, navodi  Radojičić i dodaje da veruje da će se nastaviti trend povećanja broja gostiju uoči novogodišnjih praznika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Delimično oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 13°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana