Obeležen Svetski dan šuma Beoinfo

DruštvoDrustvo Pocetna 21. 03. 2019. 13:00:17

U 2019. godini biće posađeno 60 hektara nove šume na teritoriji Beograda i više od 400 stabala u formama drvoreda, rekla je, povodom Svetskog dana šuma, vršilac dužnosti gradskog sekretara za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević.

suma

Povodom Svetskog dana šuma, vršilac dužnosti gradskog sekretara za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević otvorila je danas skup koji je tim povodom održan u Gradskoj upravi Grada Beograda.Govoreći o rezultatima pošumljavanja na teritoriji grada Beograda, ona je istakla da se ono studisjki primenjuje, prema planu koji je usvojen 2011. godine i čiji su rezultati značajno uticali na kvalitet vazduha u prestonici.

– Zbog raznih spekulacija u javnosti, potrebno je istaći da je kvalitet vazduha izuzetno dobar u metropoli kakav je Beograd. Iz tog razloga, danas će biti održana predavanja o kvalitetu šuma, kao i o kvalitetu vazduha, jer su nemonovno vezana – ukazala je Vilotijevićeva.

Ona je istakla da je plan da se u 2019. godini posadi 60 hektara nove šume na teritoriji Beograda i više od 400 stabala u formama drvoreda.

– Sekretarijat nastavlja planski da pošumljava delove Beograda, uz naglasak na urbane zone i širenje novih parkova. Uvek je potrebno da krenemo od sebe, jer kao što svi imamo kućne ljubimce, potrebno je da svako od nas ima i svoje drvo – poručila je resorna sekretarka okupljenima u Maloj sali Gradske uprave.

Na predavanju su se obratili asistent Šumarskog fakulteta u Beogradu Marko Kazimirović i doktor iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Andrej Šoštarić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno oblačno

Subota
Pljusak

Max: 20°C
Min: 16°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana