Novi sistem parkiranja u prestonici Studio B

BeogradBeograd Pocetna 19. 02. 2019. 13:42:56

Dve hiljade novih parking mesta u centru grada i na Novom Beogradu, nova zona A kao i novine kada su u pitanju tri postojeće zone- crvena, žuta i zelena rezultat su izmena u sistemu parkiranja u prestonici. Cena parkiranja po satu nije promenjena, kao ni cena dnevne parking karte.

parking

U Parking servisu kažu da se uvođenjem produženog parkiranja vozačima izašlo u susret kada imaju potrebu da se duže zadrže na istom mestu.

Stanari koji žive u ulicama oko Kosančićevog venca nalaze se u ljubičastoj zoni A koja je uvedena kako bi se žiteljima tog dela Beograda omogućilo parkiranje blizu zgrade u kojoj stanuju. Sa druge strane, smanjeno je zadržavanje ostalih vozača u pešačkoj zoni.

Ukoliko se ne pridržavaju propisanog sistema, vozači moraju da plate dnevno parkiranje čija je cena ostala nepromenjena. Kao i do sada vozači će dobijati obaveštenje putem SMS poruke pet minuta pre isteka vremenskog ograničenja zone, koliko mogu da produže parkiranje u zoni i po kojoj ceni.

Dodatno vreme parkiranja je skuplje i trebalo bi da destimuliše vozače da se parkiraju duže u zoni, ali im istovremeno, pruža mogućnost da završe započete obaveze, a da ne dobiju, kao do sada nalog za plaćanje dnevne karte koja za sve zone košta 1.870 dinara. Taj iznos biće upola manji ako ga vozači plate u roku od 8 dana.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana