Novi požar na Adi Huji, lakše povređen vatrogasac, gradonačelnik poslao inspekciju Studio B, Tanjug

BeogradBeograd Pocetna 11. 08. 2017. 12:37:24

Jedan vatrogasac je lakše povređen u „Fabrici hartija Beograd“ na Adi Huji kada je oko 11 časova došlo do požara na deponiji kartona. Vatrogasne ekipe bore se sa vetrom koji otežava gašenje. Gradonačelnik Beograda poslao inspekcije da izađu i utvrde stanje na Adi Huji.Zatvara se fabrika na Adi Huji, požar izgleda podmetnut

vatrogasac-pozar-adahuja

Gradonačelnik Siniša Mali dao je nalog da ekološka inspekcija i dežurna inspekcija po hitnom postupku izađu na teren i da utvrde činjenično stanje, a nakon novog požara koji je izbio u „Fabrici hartija Beograd“ na Adi Huji, saznaje Tanjug.

Gradonačelnik je taj nalog izdao s obzir da je u prethodnih 60 dana u toj fabrici izbilo čak četiri požara.

U toj fabrici je danas oko 11 sati došlo do požara na deponiji kartona, koji još nije ugašen, a na tu lokaciju neprekidno dolaze cisterne sa vodom.

Lakše je povređen jedan vatrogasac.

Na gašenju požara angažovano je 35 vatrogasaca sa 12 vozila.

U toj fabrici požar je izbio i pre dvadesetak dana kada je prilikom gašenja povređeno više radnika i vatrogasaca a dvojica, vatrogasac i zaposleni, preminuli su od posledica povreda.

Inače, kako saznaje Tanjug u MUP u toku dana Sektor za vanredne situacije doneće u toku dana odluku o zatvaranju fabrike, a prema prvim rezultatima istrage sumnja se da je požar podmetnut.

Zatvara se fabrika na Adi Huji, požar izgleda podmetnut

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije doneće u toku dana odluku da zatvori „Fabriku hartija Beograd“ na Adi Huji zbog učestalih požara saznaje Tanjug u MUP-u.

Inače kako nezvanično saznaje Tanjug policija prema prvim rezultatima istrage sumnja da je požar podmentnut s obzirom da je izbio na tri odvojene lokacije na deponiji kartona.

U toj fabrici je oko 11 časova došlo do požara na deponiji kartona, vatrogasne ekipe su na licu mesta, prisutne su i medicinske ekipe, a jedan vatrogasac je lakše povređen.

U toj fabrici požar je izbio i pre dvadesetak dana kada je priulikom gašenja povređeno više radnika i vatrogasaca a dvojica vatrogasac i zaposleni, preminuli su od posledica povreda.

Marić: Fabrika kartona na Adi Huji se privremeno zatvara

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je zbog učestalih požara u „Fabrici kartona Beograd“ doneta odluka da se ona privremeno zatvori, odnosno izrečena je mera zabrane rada fabrike, da bi se nesmetano sprovela istraga i utvrdili eventualni propusti u njenom radu.

„Imajući u vidu da postoje indicije da je današnji požar možda i podmetnut, doneli smo odluku da se omogući nesmetana istraga kojom će rukovoditi nadležno tužilaštvo“ rekao je Marić, navedeno je u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno oblačno

Ponedeljak
Pljusak i grmljavina

Max: 24°C
Min: 19°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana