Nove umetničke prakse na Resonate festivalu Studio B

KulturaKultura Pocetna 19. 04. 2017. 21:42:20

Na Resonate festivalu se predavanjem i izložbom predstavila umetnica Florence To, koja svoje vizuelne instalacije stvara u interakciji sa elektronskom muzikom i arhitekturom

festival19-04-ima-dozvolut

Florens To održala je predavanje u  zgradi Jugoslovenske kinoteke, a večeras je  otvorena izložba ove umetnice – EOAN u galeriji Pro3or.

Florens To je vizuelna umetnica koja dizajnira i pravi vizuelne instalacije koje su u korelaciji sa prostorom i arhitekturom. Nakon završetka studija dizajna na Glazgovskoj školi za dizajn počinje da kreira vizuelne instalacije, radeći u nekonvencionalnom prostoru, krojeći svaki projekat prema  mestu u kojem se nalazi. Njeno klasično muzičko obrazovanje omogućilo joj je da ode dalje, sarađivala je sa umetnicima zvuka i ton majstorima u naručenim projektima i performansima kao što su The Society of Arts and Technology iz Montreala i sa institutom 4DSOUND iz Budimpešte.

Ova umetnica nastavlja da istražuje uticaje javnog nastupa kroz čin stvaranja fizičkog prisustva pomoću dizajniranog svetla i načina na koji različiti rasporedi senzora mogu stvoriti emotivni i psihološki utisak kod publike.  Instalacija u Beogradu  napravljena je od optičkih panela i aluminijumskih cevi  koje stvaraju  ritmičku refeksiju i rezonancu prostornog zvuka menjajući našu percepciju prostora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana