Nove kuće za porodice iz kolektivnog centra na Adi Ciganliji Studio B

BeogradBeograd Pocetna 17. 05. 2016. 21:20:34

U okviru projekta pod nazivom „Podrška poboljšanju uslova života prisilnih migranata i zatvaranje kolektivnih centara“ finansiranog iz sredstava EU, predstavnici organizacije Help i Komesarijata za izbegla i raseljena lica potpisali su danas ugovor o saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica.

Cukarica

Ugovor je u ime opštine Čukarica potpisao predsednik opštine Srđan Kolarić, u ime organizacije Help regionalni predstavnik Klaus Mok, a u ime Komesarijata za izbeglice Ivan Georginov, zamenik komesara.Potpisivanju ugovora prisustvovao je dr Milan Pirnat, pomoćnik predsednika opštine Čukarica koji je bio koordinator sprovođenja projekta.

Ugovor predviđa realizaciju projekta raseljavanja porodica kolektivnog centra na Adi Ciganliji i useljenje u nove montažne kuće na lokaciji u Ostružnici, koju je obezbedila opština Čukarica.

Sredstva za stambene objekte izdvojila je organizacija Help. Opština je prošle godine potpisala memorandum o razumevanju sa organizacijom Help i Komesarijatom i nakon toga u cilju realizacije projekta obezbedila lokaciju u Ostružnici i izvaršila sve pripremne radnje, projektnu dokumentaciju kako bi bila spremna za nove stambene objekte.

„Na ovaj način rešićemo trajno problem porodica koji žive u kolektivnom centru već dugi niz godina. Imali smo izuzetnu saradnju sa Gradom i očekujemo da će, nakon potpisivanja ugovora radovi krenuti već u junu mesecu“, rekao je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić,  koga je Grad ovlastio da potpiše ugovor.

Regionalni predstavnik organizacije Help Klaus Mok istakao je da će ovaj sporazum biti od velikog značaja za porodice koje će konačno živeti u normalnim uslovima.

Uputivši pohvale opštini Čukrica koja je imala znanja , sposobnosti i volje da svojim aktivnostima pomogne realizaciji, Ivan Georginov iz Komesarijata za izbegla i raseljena lica, rekao je da će svoj dom dobiti 20 porodica iz kolektivnog centra na Adi Ciganliji, koji će samim tim biti zatvoren, dok će u preostalih 12 biti useljeno socijalno ugroženo domicilno stanovništvo.

Montažni objekti u Ostružnici biće površine od 35-65 m2, a vrednost je 570.000 evra.

One Response to “Nove kuće za porodice iz kolektivnog centra na Adi Ciganliji”

  1. Mmedjovic dusanka kaže:

    Ideja je fenomenalna i za svaku pohvalu.Dali se to odnosi i na porodice koje vec dugo godina zive na adi i imaju montazne kuce?Unapred hvals

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 30°C
Min: 18°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana