Nova zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu Beoinfo

BeogradBeograd Pocetna 12. 06. 2017. 15:02:07

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas novoizgrađenu zdravstvenu stanicu u Malom Mokrom Lugu, gde će od početka jula moći da se leči 14.000 žitelja tog dela Zvezdare koji više neće morati kilometrima da putuju da bi ostvarili primarnu zdravstvenu zaštitu.

zdravstvena-stanica-ambulanta-bi

foto Beoinfo

Mali je novu zdravstvenu stanicu, za koju je kamen temeljac postavljen prošle godine, obišao zajedno sa Lukom Petrovićem, v. d. sekretara za investicije, te Verom Dražić i Aleksandrom Stefoskim, v. d. sekretara i podsekretara za zdravstvo.

– Ovo je deo strategije da se uslovi života izjednače u svim delovima Beograda. To, između ostalog, znači da svima bude dostupna primarna zdravstvena zaštita – rekao je Mali.

Prošle godine otvorena je ambulanta u naselju Stepa Stepanović, druga u Jajincima, a za mesec, dva biće završen i dom zdravlja u Rakovici, na koji su građani čekali decenijama. Ove i sledeće godine završiće se i projekti i rešiti imovinsko-pravni problemi za izgradnju još jednog krila doma zdravlja u Obrenovcu, te u Borči, a takođe i ambulanta u Ugrinovcima, naglasio je gradonačelnik.

On je podsetio i da je lane nabavljeno dvanaest novih vozila za domove zdravlja i deset za Hitnu pomoć, dok će se rebalansom budžeta obezbediti osamnaest miliona dinara za kupovinu još deset vozila za Hitnu pomoć.

– U poslednjih četrnaest godina nije toliko vozila nabavljeno koliko je u poslednje dve. To govori u prilog tome koliko vodimo računa da svi sugrađani imaju pravu pomoć i uslugu od svih ustanova i službi koje su vezane za primarnu zdravstvenu zaštitu – naveo je Mali.

Gradonačelnik je zahvalio svima koji su učestvovali u ovom projektu, a posebno predsedniku opštine Zvezdara i građanima, na čiji zahtev i molbe je objekat i sagrađen.

Vršilac dužnosti direktora DZ „Zvezdara” Dragana Trifunović Belanović precizirala je da će u objektu biti zastupljena opšta medicina, dečja preventivna stomatologija i stomatologija za odrasle. Ona je posebno naglasila da objekat omogućava da svi pacijenti budu jednako tretirani, te da će zdravstvena stanica u ovom naselju biti dostojna 21. veka.

Predsedsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović istakao je da će se u narednom periodu naći još lokacija na opštini za nove objekte, te da će se postojeći objekti urediti i renovirati kako bi sugrađani imali još bolje zdravstvene uslove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 13°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 23°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana