Niz odluka za veći komunalni red

BeogradBeograd Pocetna 21. 12. 2018. 17:29:59

Izmene i dopune odluke o postavljanju bašti ugostiteljskog objekata na teritoriji Beograda doneta je na inicijativu gradske opštine Vračar, kako se bašte više ne bi postavljale na parking mestima koja se zoniraju, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

fontana-slavija-plavo-tanjug

– Prema procenama iz ove opštine, na Vračaru postoji više od 200 zoniranih parking mesta koja se na ovaj način zauzimaju, zbog čega se građanima uskraćuje parking prostor. To je tačno i zato smo im izašli u susret. Za sada se to odnosi samo na Vračar, a videćemo kakva je situacija na teritoriji drugih opština – istakao je Vesić.

Skupština grada prihvatila je i podneti amandman da Sekretarijat za urbanizam mora u roku od 30 dana da izda saglasnost za postavljanje bašte, a ako to ne učini smatraće se da je saglasnot data. Ovo će, dodao je Vesić, pomoći da se ubrza rad i uvede veći red prilikom izdavanja saglasnosti.
Skupština grada dopunila je i odluku o postavljanju sistema javnih bicikala. Takođe, na današnjoj sednici donet je i Program uređenja i dodele građavinskog zemljišta za 2019, kao i izmene i dopune odluke o građevinskom zemljištu. Promenjena je i Odluka o komunalnom redu i izmenjena i dopunjena Odluka o Komunalnoj policiji.

Komentarišući izmenu i dopunu odluke o javnim parkiralištima, koja je takođe usvojena na današnjoj sednici, zamenik gradonačelnika je naglasio da je sada omogućeno da nalog za uklanjanje nepropisno parkiranog vozila daju i komunalni policajci a ne samo saobraćajni.

– To će omogućiti da se efikasnije borimo protiv bahatog parkiranja – dodao je Vesić.

On je najavio mnogo veći broj komunalnih policajaca jer je Beograd velik i neohodno je da „pokriju” sve delove grada, naročito prigradske opštine, gde će se u budućnosti akcenat staviti na što veću decentralizaciji.

Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je najavio da se u Beogradu uvodi novo vremenski ograničeno parkiranje na 30 minuta. Analize su pokazale da će upravo ova novina znatno ublažiti problem parkiranja stanovnika zone, a istovremeno ostalom građanstvu omogući da u kratkom vremenskom periodu završe neke svoje obaveze. On je najavio da  se u crvenoj zoni, gde je ograničenje sat vremena, parkiranje produžava na još 30 minuta, po posebnoj ceni. Za žutu zonu, gde je ograničenje dva sata, data je mogućnost da se parkiranje produži za još sat vremena, koliko će biti dozvoljeno produženje i u zelenoj zoni.

One Response to “Niz odluka za veći komunalni red”

  1. Dusan M kaže:

    A ko je dao dozvolu da se „basta“ kafica postavi na parking mestu u Narodnog fronta, tik uz GAK !?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 13°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana