Nikolić ponovo kandidat za predsednika? Studio B, Tanjug

PolitikaPolitika Pocetna 16. 02. 2017. 08:17:43

Tomislav Nikolić odlučio da se ponovo kandiduje na izborima za predsednika države, prenose mediji.Nikolić: Kandidovaću se ako se ne dogovorimo

tomislavtomanikolic30112015.jpg

U Nikolićevom kabinetu nisu hteli ni da potvrde ni da demantuju ovu informaciju.  Tanjug je uspeo da stupi u kontakt sa predsednikom SNS i premijerom Aleksandrom Vučićem i, na pitanje o kandidaturi Tomislava Nikolića, Vučić je ćutao i nije dao nikakav komentar.

Ako se Tomislav Nikolić zaista kandiduje i tako svrsta na stranu Jankovića i Jeremića onda će biti jasno da Vučića izdaju političari, ali da  uz njega ostaje Srbija, kaže ministar za rad Aleksandar Vulin.

On ističe da će se kompromisi koje je pravio, pažnja sa kojom je nastupao prema Nikoliću na žalost pokazati kao još jedna Vučićeva dobra namera koja se okrenula protiv njega.

Aleksandar Vučic je izbor Srbije, njena odluka da bude stabilna i čvrsta, i Aleksandar Vučic zato neće ostati sam, navodi Vulin . I u meni lično i u Pokretu Socijalista Vučic ima saveznika i saborca i daćemo sve od sebe da njegova pobeda bude još ubedljivija jer će to biti  pobeda Srbije, dodaje Vulin.

Lider SPS-a Ivica Dačić ocenio je da je, ako je vest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Aleksandra Vučića.

„Više puta sam isticao da je za Srbiju najbolje da se sačuva politička stabilnost putem kandidature čoveka koji uživa najveću podršku naroda, a to je nesumnjivo Vučić“, rekao je Dačić.

„Jedino logično i racionalno je da kandidat bude onaj koji će pobediti, sa ili bez Nikolica, svejedno. A šta će uraditi Nikolić bez Vučića, i to je jasno, ništa, samo će pomoći onima koji su protiv Vučića. I to bezuspešno“, zaključio je Dačić.

Svako u Srbiji ima pravo da se kandiduje, ali samo jedan jedini kandidat, Aleksandar Vučić, zaslužuje poverenje građana Srbije, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma povodom medijskih saznanja da je Tomislav Nikolić odlučio da se kandiduje za predsednika.

„On nas je pomirio sa posvađanim državama u svetu, veliki broj investitora dolazi u poslednje četiri godine u Srbiju i mi taj kontinuitet ne smemo da zaustavimo“, rekao je Marković Tanjugu.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kaže da on neće biti samo kandidat naprednjaka. Ukoliko Glavni odbor SNS u petak donese odluku o mojoj kandidaturi na predsedničkim izborima, ja neću biti kandidat SNS, već svih vas i moj posao je da jednako brinem o svakom članu Jedinstvene Srbije, SPS, Pokreta snaga Srbije i svih onih koji tu kandidaturu budu podržali, rekao je Vučić obraćajući se prisutnima u Batočini na proslavi krsne slave Jedinstvene Srbije. Vučić kaze da je zahvalan i Ivici Dačiću i svima iz Jedinstvene Srbije, jer im je, kako navodi, Srbija važnija od njihovih stranaka.

Nikolić: Kandidovaću se ako se ne dogovorimo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 28°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana