Niko ne odgovara za slučaj „Bentli“ Tanjug

HronikaHronika Pocetna 05. 06. 2018. 13:14:22

Više tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv dvojice osumnjičenih u slučaju „Bentli“ i optužilo samo Luku Radulovića za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučicća, a potom predmet ustupilo na postupanje nadležnom – Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu.

tuzilastvo-vise-sud

 

Radulović, koji je priznao da je narko diler, ubijen je, međutim, 18. aprila u Beogradu čekajući na slobodi izvršenje trogodišnje kazne zatvora zbog trgovine drogom.

Tanjugu je u Tužilaštvu rečeno da je protiv Radulovića, koji je 2. septembra vozio „bentli“ koji je presekao kolonu vozila predsednika Srbije, obustavljen postupak zbog smrti.

Od krivičnog gonjenja njegovih saputnika, Miloša Tančeva i Stevana Dukića, tužilaštvo je odustalo, odnosno odbacilo je krivične prijave.

Do incidenta sa „bentlijem“ došlo je 2. septembra 2017. godine u 8:20 na Topciderskoj zvezdi, kada je to vozilo španskih registarskih oznaka naleteo na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije, a koje se kretalo u koloni.

„Benlti“ španske registracije inače je u vlasništvu bivšeg fudbalskog reprezentativca Ivice Dragutinovića, ali tog jutra njega je vozio Radulović, a saputnici su mu bili Dukić i Tančev.

Tančev i Dukić su optuženi za učestvovanje u tuči koja je prethodila ubistvu Aleksandra Savkovića u klubu „Nana“.

Luka Radulović (37), se mesec dana pre ubistva nagodio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od tri godine zatvora prizna krivicu za dilovanje kokaina.

Njemu je nakon toga ukinut pritvor, pa je pušten da na slobodi čeka izvršenje zatvorske kazne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 17°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 24°C
Min: 12°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana