Neurolozi VMA učestvovali u radu dva međunarodna skupa Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 12. 06. 2018. 20:12:25

Neurolozi Vojnomedicinske akademije aktivno su učestvovali u radu dva međunarodna neurološka skupa – Adriatic Neurology forumu od 23. do 27. maja u Bariju, Italija i Interdisciplinarnom sastanku neurologa, kardiologa i fizijatara od 31. maja do 3. juna u Igalu, Crna Gora.

vma17092014.jpg

Načelnik Grupe neuropsihijatrijskih klinika VMA pukovnik prof. dr Ranko Raičević bio je koorganizator oba sastanka, moderator, ali i predavač u više sesija. Naučni program ovogodišnjeg Adriatic foruma obuhvatio je pregled najnovijih istraživanja u oblasti neurološkog lečenja dece i odraslih, a prvenstveno farmakologije i dijagnostičkih procedura u lečenju epilepsije, neurodegenerativnih bolesti i multiple skleroze. Zapaženo plenarno predavanje pod nazivom „Proteinurija, ishemijski moždani udar i karotidna ateroskleroza“ održala je dr Marija Grunauer.

Interdisciplinarni trodnevni sastanak okupio je oko 100 neurologa, kardiologa, fizijatara i neurohirurga iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Regionalna naučna saradnja bila je prilika da se sagledaju napreci u lečenju bolesti krvnih sudova, multiple skleroze, traumatskih povreda, kao i u rehabilitaciji neuroloških trauma. Pored profesora Raičevića i dr Grunauer, predavanja su održali neurolozi prof. dr Evica Dinčić i pukovnik doc. dr Toplica Lepić, kao i načelnik Grupe internih klinika VMA pukovnik doc. dr Nenad Ratković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Sumaglica

Trenutna temperatura 1°C

Sumaglica

Utorak
Susnežica

Max: 1°C
Min: 0°C

Susnežica

Vremenska prognoza za 5 dana