Neša Galija: Pozivam publiku na praznik muzike Tanjug

KulturaKultura Pocetna 08. 11. 2018. 12:40:49

Rok grupa Galija održaće sutra koncert u beogradskom Sava centru i 16. novembra u hali Čair u Nišu, na kojima će promovisati novi album „U raju iznad oblaka“.

gitara72008082014.jpg

Nenad Milosavljević frontmen grupe Galija kaže za Tanjug da se uvek trudi da zajedno sa bendom publici priredi sasvim novi nastup u odnosu na sve što su do tada radili.

„Mu smo objektivno matori bend i stižu nas jubileji jedan za drugim. Slavili smo 40 godina od osnivanja benda, sledeće godine obeležavamo 40 godina od izlaska prvog albuma…Cilj je da doguramo do momenta kada ćemo početi da obeležavamo pola delovanja benda. Naravno, da bi se našli u toj situaciji, potrbno je da imamo nove momente u stvaralačkoj i koncertnoj praksi. Ti novi momenti su album „U raju iznad oblaka“ i koncerti u Beogradu i Nišu“, navodi Milosavljević.

Popularni Neša Galija napominje da je album „U raju iznad oblaka“ sniman skoro godinu i po dana u „kućnim uslovima“.

„Naš koncept je bio da u dva mala studija zabeležimo emociju bez pritiska da ćemo zakasniti. Čekali smo da emocije izađu iz istrumenata i glasova i dočekali. Kaže producent Saša Habić u šali „Čuje se pidžama na albumu“.To je ta opuštenost koja nas je inspirisala da napravimo album baš kakav smo hteli“, kazao je Milosavljević.

Za njega nema dileme da je nepoštovanje žanrova na naviše uticalo na dugotrajnost i uspeh grupe Galija.

„Nas žanr radi žanra nikada nije zanimao. Samo smo se koristili konturama različitih žanrova da sa publikom podelimo našu muziku. Žanrovi su više ekonomska kategorija u odnosu nastvaralački napor. Trudimo se da našu muziku sastavljamo od gomile sitnih detalja kao što su to veliki majstori činili sa svojim slikama.“ kazao je Milosavljević.

On kaže da se bend pred koncerte u Beogradu i Nišu odrekao svih gostiju.

„Ovaj put smo “ukinuli“ sve video bimove i goste iznenađenja. Koncept koncerata biće nas šestorica na sceni i publika u razmeni emocija i dobre atmosfere. kao kada se sretnu stari prijatelji posle mnogo godina. Pokušaćemo da napravimo praznik muzike u koja ćemo naše ostvarene muzičke snove podeliti sa publikom. Svesni smo da je ovo nevreme za neoromantizam, ali mi ne želimo da odustanemo od naše muzike“, kazao je Milosavljević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 12°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana