Nedimović:U Srbiji nema neispravnog mesa Tanjug

EkonomijaEkonomija Pocetna 21. 03. 2018. 10:07:25

U Srbiji nema neispravnog mesa, kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ističe da građani mogu biti spokojni da u našu zemlju nije stizalo sporno meso belgijske kompanije „Veviba“.

meso-mesara-maksi-sveze

Nedimović je rekao da u Srbiji nije bilo pošiljki te kompanije, koja je falsifikovala podatke o roku trajanja mesa i prodavala meso staro 12 godina.

„Građani mogu da budu spokojni po tom pitanju. Naše veterinarske inspekcije na granici rade u punom kapacitetu 365 dana u godini“, rekao je ministar za TV Prva.

Pojašnjava da se u Srbiji proizvodi dovoljno svinjskog mesa najboljeg kvaliteta za kojim postoji velika potražnja i za izvoz.

„Imamo stalne kontrole na granici i u svakom trenutku znamo odakle ide pošiljka. Postoji jedinstven sistem u Evropi – Sistem ranog upozorenja, sve je transparentno i ništa ne može da prođe ispod radara“, zaključio je Nedimović.

One Response to “Nedimović:U Srbiji nema neispravnog mesa”

  1. ivana kaže:

    Potpuno ispravno meso spada u 2. grupu kancerogenih materija na sajtu Svetske zdravtvene organizacije. Mesne prerađevine spadaju u prvu. Dakle meso nikada nije „ispravno“ niti „kvalitetno“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 15°C

Vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 21°C
Min: 7°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana