Nedeljković: Učenicima najlakši test iz srpskog jezika Tanjug

DruštvoDrustvo Pocetna 14. 04. 2018. 14:18:26

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković izjavila je da je polaganje probnog završnog ispita iz matematike juče svuda prošlo bez ikakvih problema i da su učenici ocenili da je test bio „prilično ozbiljan“.

skola-djaci-matura-mala-testovi

Kako je rekla, ocena učenika i nastavnika je da je današnji test iz srpskog jezika bio najlakši.

„Iz kombinovanog testa ih pomalo brine hemija“, rekla je Nedeljković novinarima nakon obilaska učenika osmog razreda OŠ „Pavle Savić“ u Mirijevu, koji su danas polagali kombinovani test i test iz srpskog jezika u okviru probnog završnog ispita.

Prema njenim rečima, bolje je da svaki od ovih testova bude ozbiljan, da deca shvate ozbiljnost završnog ispita i da imaju vremena da nauče sve ono što nisu imali vremena da do sada savladaju.

„I za nastavnike je veoma dobro jer je dobar pokazatelj šta treba da rade sa decom. Ovo testiranje treba shvatiti kao krajnje podsticajno i za decu i nastavnike. Nikako kao vrstu provere. Ovde nemamo pravo da ocenjujemo i procenjujemo ili da na osnovu ovog probnog ispita bilo kako utičemo na ocenu deteta i u tom smislu treba relaksirati i decu i roditelje“, navela je ona.

Nedeljković je ukazala da ovo testiranje proverava postignuća i daje dobre smernice za završni ispit.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 28°C
Min: 15°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana