Počelo čišćenje kanala u borčanskom naselju Mali Zbeg Studio B

BeogradBeograd Pocetna 14. 03. 2018. 13:52:34

U narednih mesec dana biće očišćena gotovo tri kilometra kanala, čime se, kaže predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, nastavlja akcija uređenja kanala na levoj obali Dunava.  Opština je u tu akciju uložila dva miliona dinara više nego prošle godine, kako bi sugrađani živeli u čistoj i zdravoj sredini, ističe Jovičić.

kanal-borca-jovicic-tanjug

foto Tanjug

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je za akciju “Očistimo kanale na levoj obali Dunava“ u ovoj godini namenjeno šest miliona dinara i podsetio da je prošle godine za tu svrhu izdvojeno četiri miliona dinara.

“Očekujemo da ćemo nakon rebalansa budžeta u junu dobiti dodatna sredstva od Grada kako bismo očistili što više kilometara kanala“, naveo je Jovičić tokom obilaska radova na čišćenju kanala na raskrsnici ulica Karlovačke Mitropolije i Rastka Nemanjića.

Apelovao je na meštane da ne bacaju smeće u kanale koji su prepuni prljavštine i fekalija zbog čega su, kaže, u naselju nehumani uslovi za život.

Dodao je i da će za nekoliko dana biti nastavljeno asfaltiranje ulica i da će opština Palilula dobiti 100 miliona dinara za taj projekat.

Govoreći o nastavku projekta “Novo lice Palilule“ Jovičić je najavio da će u naseljima Karaburma, Višnjica i Višnjička banja početi izgradnja teretana na otvorenom, obnova parkića i uređivanje zelenih površina.

“Želimo ravnomeran razvoj naše opštine tako da ćemo svakom delu posvetiti pažnju. Dobijamo sredstva od Grada i mislim da ćemo postići dobre rezultate. Svi zajedno borimo se da Palilula bude bolje mesto za život“, rekao je Jovičić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Slaba kiša

Trenutna temperatura 6°C

Slaba kiša

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 12°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana