Narkotici skriveni u kinder jajetu, pištolj u donjem vešu… Tanjug

HronikaHronika Pocetna 08. 01. 2019. 15:45:17

Uoči ponoći, 7. januara na ulazu graničnog prelaza Kelebija prilikom kontrole automobila s austrijskim tablicama carinici su otkrili neprijavljenu robu, koju je 31-godišnji srpski državljanin držao u rancu koji se nalazio na zadnjem sedištu.

carina72022072014.jpg

 

Zaplenjeno je čak četrnaest satova poznatih marki, tri rezervne narukvice za ručne satove, kao i četiri uređaja za merenje krvnog pritiska, čija je tržišna vrednost preko 6.000 evra.

Dan ranije na istom graničnom prelazu carinici su u kombiju švajcarskih registarskih oznaka kojim su dvojica državljana te zemlje od Prizrena putovali ka Švajcarskoj, pronašli skriveni pištolj „luger“.

Tajni tovar, zavijen u muški donji veš, otkriven je u fabričkoj šupljini ispod volana, dok je 50 pratećih metaka pronađeno u torbici sa ličnim stvarima vozača.

Krijumčarenog oružja je bilo i na ulazu Batrovaca, kada su carinski službenici 4. januara zaplenili rasklopljenu pušku marke „mauzer“, koju je „prećutao“ državljanin Švajcarske, a prethodno je zamotao u ćebe, pa sakrio u gepeku BMW-a.

Na ulazu graničnog prelaza Gradina 7. januara 2019. godine u dva navrata su otkriveni prekršaji u kojima je bilo više aktera.

Kada je „audi“ nemačkih registarskih oznaka koji se kretao ka Nemačkoj stigao na red za kontrolu, 40-godišnji državljanin Turske koji se nalazio za volanom i 25-godišnji rumunski državljanin na mestu suvozača su na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa osim ličnog prtljaga.

Carinici su, mađutim, tokom pregleda automobila u tapacirungu instrument-table uočili da iza kasete za dokumenta vire paklice cigareta „kamel“. Prebrojavši ih, ustanovili su da se radi o 70 kutija.

Putnici su podelili odgovornost za prekršaj, pa se tako kao vlasnik polovine krijumčarenih cigareta – 700 komada, prijavio vozač, a druge polovine suvozač.

Istoga dana na istom graničnom prelazu zaplenjena je i manja količina različitih vrsta droga koja je pronađena kod dvoje 30-godišnjaka iz Bugarske.

Prekršaj je otkriven u autobusu bugarskih registracija koji je iz Burgasa putovao ka Hamburgu, a sumnjivi putnici odvojeni su za detaljnu kontrolu.

Utvrđeno je da jedan putnik u džepu pantalona nosi kutijicu od kinder jajeta i u njoj kesicu sa približno 10 grama bele praškaste materije u grumenima za koju se sumnja da je amfetamin, dok je njegova saputnica u pakovanje vlažnih maramica sakrila tri ručno uvijene cigarete sa marihuanom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Oblačno

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana