„Najlepše želje“ obeležile 95 godina postojanja Tanjug, Studio B

EkonomijaEkonomija Pocetna 13. 11. 2017. 17:50:42

Povodom 95. rođendana čokolade „Najlepše želje“ fabrika Soko Štark je ugostila predstavnike medija i predstavila postrojenja za proizvodnju ove čokolade, inače prvoplasiranog domaćeg proizvoda na srpskom tržištu. Čokolada „Najlepše želje“ se od drugih proizvoda na tržištu razlikuje po tome što se u nju uopšte ne dodaju biljne masnoće, već se pravi isključivo od čistog, visoko kvalietnog kakao butera.

najlepse-zelje

Brend „Najlepše želje“ ove godine obeležava 95 godina postojanja, a ovaj prvoplasirani domaći proizvod na srpskom tržištu završiće godinu sa oko pet hiljada tona ukupne proizvodnje.

Marketing menadžerka za čokoladu u Soko Štarku Jelena Petrović ističe da se čokolada „Najlepše želje“ zasniva na tradicionalnom receptu koji toj čokoladi daje specifičan ukus.

„Čokolada “Najlepše želje“ razlikuje se od drugih proizvoda, jer se u nju ne dodaju biljne masnoće, već se pravi isključivo od kakao butera. Osnovni ukus je mlečna čokolada, ali imamo širok portfolio čokolade, sa dodacima lešnika, drugim punjenjima, kao i poseban program za najmlađe “Najlepše željice“ „, rekla je Petrović.

Ona je istakla da se proizvodi Soko Štarka mogu kupiti u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji.

Direktorka marketinga Soko Štarka, Snežana Teodorović rekla je da je ovo veliki jubilej kompanije, koja se ipak oseća kao da je tek na početku.

„Naše Najlepše želje sa svojom dugom tradicijom i širokim asortimanom održavaju poziciju prvoplasiranog domaćeg proizvoda na srpskom tržištu i imaju kontinuiran trend rasta što govori o njihovoj dodatnoj vrednosti koju osećaju i potrošači, što potvrđuju i ostvareni poslovni rezultati“, navela je Teodorović.

U okviru Svetskog dana pažnje koji se obeležava danas, „Najlepše želje“ će svoje proizvode donirati deci oboleloj od raka koja su smeštena u prvu Roditeljsku kuću pri Institutu za majku i dete u Srbiji.

One Response to “„Najlepše želje“ obeležile 95 godina postojanja”

  1. Sole kaže:

    Bilo bi lepo da vratite u ponudu Najlepše želje sa ukusom limete. To je bila super čokolada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 0°C

Pretežno vedro

Petak
Sneg

Max: 1°C
Min: -1°C

Sneg

Vremenska prognoza za 5 dana