Na skupštini ULUS-a bez rasprave o Dragici Nikolić Tanjug

KulturaKultura Pocetna 16. 04. 2018. 17:17:01

Na Skupština ULUS-a koja je održana 14. aprila bez prisustva novinara u paviljonu Cvijete Zuzorić nije bilo reči o eventualnoj kandidaturi Dragice Nikolić za počasnog člana udruženja, zaključuje se iz saopštenja UO ULUS.

ulus

Na Skupština ULUS-a koja je održana 14. aprila bez prisustva novinara u paviljonu Cvijete Zuzorić nije bilo reči o eventualnoj kandidaturi Dragice Nikolić za počasnog člana udruženja, zaključuje se iz saopštenja UO ULUS.

U saopštenju se navodi da je „Skupštini prisustvovalo 149 članova udruženja od kojih je 139 izmirilo svoje obaveze prema ULUS-u i time stekli pravo da aktivno učestvuju na Skupštini, odnosno da koriste prava predviđena Statutom ULUS-a“

Iz ULUS-a obaveštavaju javnost da je „predloženi dnevni red za Skupštinu je usvojen velikom većinom glasova“

Dalje se navodi da je „predlog za dopunu dnevnog reda u kojem je vajar Miodrag Rogan zatražio izglasavanje nepoverenja aktuelnom Upravnom odboru odbijen.

Od 139 pristnih na Skupštini u tom momentu za predlog Rogana glasalo je svega 26 članova ULUS-a.

Zahtev za osnivanje Kluba samostalnih umetnika je prihvaćen, kako se navodi u saopštenju ULUS-a ali se o njemu nije glasalo zbog nedostatka kvoruma.

Isto se dogodilo i sa predlogom da se da se izložba „Vajari Srbije“ uvrsti u redovan godišnji program ULUS-a, o kojem se nije glasalo zbog nedostatka kvoruma.

Na kraju saopštenja iz ULUS-a se kaže da je „nakon izbora radnih tela, usvajanja Poslovnika o radu Skupštine obavljena je i verifikacija 100 novih članova ULUS-a“

Mediji spekulišu da je sednici Skupštine podneo ostavku Dušan Rusalić koji je prvi pokrenuo inicijativu za prijem Dragice Nikolić u počasno članstvo udruženja.

Navodno je i prihvaćena ostavka Rusalića, te izglasano ograđivanje ULUS-a od njegove kandidature za člana Nacionalnog saveta za kulturu koju je, kao predsednik Koordinacionog odbora umetničkih udruženja, dostavio Ministarstvu kulture.

Haotično stanje u ULUS-u nastalo je zbog predloga predsednika udruženja da Dragica Nikolić supruga Tomislava Nikolić postane počasni član udruženja.

Nakon toga slikarka Nina Radoičić je skinula svoju sliku sa tradicionalne prolećne izložbe ULUS-a, a umetnik Arion Aslani je izveo performans Shit Maping.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 3°C

Vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 9°C
Min: 1°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana